ŽL U14 BK Lvice Litoměřice – TJ Sokol Kladno, 18.11.2023, Válečnice Děčín – TJ Sokol Kladno, 19.11.2023

0

Víkend 18.-19.11.2023 patřil cestě směrem na sever, kde nás čekali dvě velmi silná družstva, která se velmi pravděpodobně podělí o první dvě místa ve skupině B, tedy s jistým postupem do extraligy U14.

Sobotní utkání se lvicemi z Litoměřic začalo velmi slibně, do šesté minuty byl stav nerozhodný 10:10. Pak ale lvice trošku více zatlačily na pilu a nám se nepovedlo hru vyrovnat. První čtvrtina skončila 22:11 v náš neprospěch. Ve druhé čtvrtině jsme měli velmi špatnou obranu a v útoku jsme skórovali pouze jednou, takže v poločase byl stav 55:13. Do druhé poloviny utkání nastupovaly lvice v herní pohodě a nám se pomalu a postupně začalo vracet sebevědomí, které měly holky na začátku utkání. Obrannou fázi jsme začali zlepšovat a domácí hráčky již měly méně možností pro vstřelení koše. Třetí čtvrtina skončila 72:19. Naše hráčky se velmi slušně rozehrály a v poslední čtvrtině nastřílely o pouhý bod méně než litoměřické hráčky. Utkání tak skončilo 87:33. Protože hráčky nabírají stále více zkušeností a síly, hra se postupně přesouvá i mimo vymezené území a hráčky zjišťují, že je nutné bránit už i střelbu za tři body. V tomto utkání jsme obdrželi čtyři tříbodové koše, z toho tři „do šatny“ na konci prvních tří čtvrtin. Na druhou stranu, ani my jsme nezůstali pozadu, za tři body skórovaly po koši Lucie Ornstová a Aneta Zronková.

Za Kladno bodovaly tyto hráčky:
Kateřina Rájková 8
Aneta Zronková 6
Justýna Hacklová 5
Lucie Ornstová 4
Anna Dotlačilová 3
Tauberová Nela 2
Terezie Zeidlerová 2
Jana Kučerová 2
Anna Holečková 1

Po utkání v Litoměřicích jsme se přesunuli do Děčína, kde jsme pak i nocovali. Holky jsme vzali do kina. Pak absolvovaly po tmě výšlap na Pastýřskou stěnu, ze které si užívaly úchvatný výhled na noční Děčín. Cestou na večeři jsme přešli Tyršův most, za kterým nás čekalo foto u nasvíceného srdce. Pak jsme se ještě zastavili v Dlouhé jízdě, která vede na zámek Děčín.

V nedělním utkání s Děčínem měly domácí válečnice co se týče vstřelených košů jasně navrch. Po čtvrtinách 23:6, 40:18 a 59:27 vyhrály 85:36. Pojďme se ale zastavit především u výkonu našich hráček. Za mě, ukázaly zatím nejlepší herní výkon, jaký jsem u nich dosud viděl. Proti těžkému soupeři po celé utkání nic nevzdávaly a hrály s nasazením 👏. Pořád mají co dohánět, ale pokud budou hrát a trénovat s takovýmto nasazením, mají skvěle nakročeno. V utkání se nám opět povedlo vstřelit dvě trojky, jednu opět Aneta Zronková a jednu Lucie Ornstová. A za mě největší WOW moment byl, když se povedlo Janě Kučerové svým důsledným průnikem ke koši skórovat z dvojtaktu přes bránící nejvyšší hráčku domácího týmu Vendulu Salakovou 👍.

Za Kladno skórovaly tyto hráčky:
Aneta Zronková 6
Terezie Zeidlerová 6
Eliška Holečková 6
Anna Holečková 4
Lucie Ornstová 3
Anna Dotlačilová 3
Markéta Lochovská 2
Kateřina Rájková 2
Kateřina Slabá 2
Jana Kučerová 2

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *