ŽL U14 TJ Sokol Kladno – HB Basket Praha, 9.10.2023, TJ Sokol Kladno – Tygři Praha, 10.12.2023

0

Poslední dvě utkání v tomto roce jsme odehráli na domácí půdě. Utkání to byla náročná, oba soupeři patří mezi nejlepší v republice. V prvním utkání holky odvedly oproti minulým utkáním nadstandardní výkon. Polovina druhého utkání byla také nadstandardní, ale bohužel pouze jen polovina.

Do sobotního utkání proti HB Basket Praha nastoupily naše hráčky s plným nasazením a důslednou těsnou obranou, což se projevilo na skóre, kdy jsme první i druhou čtvrtinu vyhráli. Skóre po první čtvrtině bylo 13:9 a po druhé 32:25. Na začátku druhé půle jsme ale v obraně silně polevili, nedokázali jsme eliminovat důrazné nájezdy na náš koš a v polovině třetí čtvrtiny se hráčky HB Basket dostaly do jednobodového vedení. Naše hráčky hru však svou bojovností vyrovnaly a dostaly se zpět do vedení, třetí čtvrtina skončila 50:46. V poslední části hry jsme ale opět umožnili hostujícím hráčkám být více aktivní, a tak šly ony opět až do čtyřbodového vedení. Dvě minuty před koncem byl stav nerozhodný, dokonce jsme ještě vedli chvíli o koš. „Hábéčku“ se ale v závěru povedlo dát dva koše, a tak jsme nakonec podlehli 60:62. Utkání to bylo napínavé až do konce. Holky v tomto utkání předvedly svůj nejlepší letošní výkon. Zlepšují se, nesmí ale polevit v obraně, tak jak tomu bylo v dnešní třetí čtvrtině. Zde je největší příčina nedotažení utkání do vítězného konce. A nezapomínejme, je to sport. Byli jsme opravdu kousíček od výhry s týmem, který zřejmě postoupí do extraligy.

Za Kladno bodovaly tyto hráčky:
Kateřina Rájková 18
Lucie Dymáčková 10
Anna Dotlačilová 10
Anežka Kruntorádová 9
Anna Holečková 4
Lucie Ornstová 3
Justýna Hacklová 2
Sofie Bloomfield 2
Terezie Zeidlerová 2

V nedělním zápase s Tygry Praha naše děvčata hrála z kraje utkání opět naplno. Přestože ve třetí minutě vedli hosté 0:6 a přestože jsme se osmkrát za sebou netrefili z čáry trestného hodu do koše, byl stav na konci první čtvrtiny vyrovnaný 10:10. Bohužel, druhá čtvrtina byla jako když přepnete v televizi na jiný kanál. Hodně jsme polevili v obraně a soupeřky se relativně snadno dostávaly pod náš koš. Obdrželi jsme dvakrát tolik bodů než jsme vstřelili my, v poločase byl tak stav 24:38. Začátek druhé půle byl ale v naší režii a holky důslednou hrou dotáhly ve 4. minutě třetí třetiny skóre až na rozdíl pouhých čtyř bodů 35:39 a vypadalo to, že jsou znovu zpět ve hře. Nastal ale pravý opak. Do konce čtvrtiny se už do koše netrefily, a tak tahle část hry skončila 35:62. A poslední čtvrtina už byla z velké části v režii Tygrů. Utkání skončilo 46:92. Oproti minulému utkání, kdy nám Tygři nasázeli 120 bodů, je to sice posun v obraně, ale chtělo to vydržet s nasazením až do konce utkání. Vysoký počet vstřelených bodů Tygrů je dán především tím, že drtivá většina jejich nájezdů do koše končí úspěšným zakončením.

Za Kladno skórovaly tyto hráčky:
Kateřina Rájková 14
Anna Holečková 4
Aneta Zronková 4
Anna Dotlačilová 4
Justýna Hacklová 4
Anežka Kruntorádová 4
Marie Vaňhová 4
Lucie Ornstová 2
Tereza Häcklová 2
Terezie Zeidlerová 2
Adéla Valášková 2

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *