ŽL U14 TJ Sokol Kladno – Válečnice Děčín, 30.9.2023, TJ Sokol Kladno – Lvice Litoměřice, 1.10.2023

0

O víkendu na přelomu září a října 2023 jsme poměřili herní zkušenosti se špičkovými týmy žákovské ligy U14. V sobotu to byly Válečnice z Děčína a v neděli Lvice z Litoměřic.

V sobotním utkání naše hráčky hrály s nasazením celé utkání. Povedlo se jim zahrát i několik velmi hezkých akcí, nabíhaly si, uvolňovaly se do volného prostoru, bylo se na co koukat. Důsledná obrana soupeřek naše hráčky ale nenechala vydechnout. Bohužel jsme natropili spousty chyb, často i nevynucených, což nás velmi limitovalo. I v obraně jsme nebili často důslední, nechávali jsme děčínským hráčkám na hřišti prostor a o to se jim snadněji skórovalo. Utkání jsme po čtvrtinách 11:19, 27:45 a 43:70 prohráli 58:90.

Za Kladno bodovaly tyto hráčky:
Anna Dotlačilová 11
Terezie Zeidlerová 8
Aneta Zronková 7
Justýna Hacklová 6
Lucie Ornstová 6
Veronika Slabá 5
Anežka Kruntorádová 5
Anna Holečková 4
Markéta Lochovská 2
Tereza Häcklová 2
Eliška Holečková 2

Začátek nedělního utkání byl velmi slibný, na začátku třetí minuty jsme dokonce vedli 6:2. Ale to bylo bohužel z naší strany vše. Pak přišla smršť litoměřických košů a na konci první čtvrtiny byl stav 8:28. Naše hráčky byly bez chuti hrát, jejich hra byla neslaná nemastná. Bohužel. Druhou čtvrtinu jsme sice o bod vyhráli, skončila 20:39, ale ve třetí čtvrtině opět padaly koše o hodně více na naší straně. Do poslední čtvrtiny jsme nastupovali za stavu 29:63 a ani remíza ve čtvrté čtvrtině už na vítezství lvic 41:75 nic nezměnila. Oproti sobotnímu utkání, kde hráčky odvedly velmi slušný výkon, byl výkon v nedělním utkání velmi rozpačitý.

Za Kladno skórovaly tyto hráčky:
Anna Dotlačilová 8
Veronika Slabá 6
Anna Holečková 6
Aneta Zronková 4
Adéla Valášková 4
Terezie Zeidlerová 4
Justýna Hacklová 3
Eliška Holečková 2
Tereza Häcklová 2
Anežka Kruntorádová 2

Tato dvě utkání nám ukázala, že pokud se chceme poměřovat s top týmy v ŽL U14, je nutné na sobě hodně, fakt hodně pracovat, a to počínaje přístupem k tréninkům každé jedné hráčky. Otřepaná fráze „těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ tu platí na sto procent.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *