Utkání KP o víkendu 25.-26.3.2023

0

V sobotu 25.3.2023 jsme brzo ráno vyrazili do Poděbrad na předposlední utkání základní části krajského přeboru Středočeského kraje. V neděli jsme pak opět brzo ráno jeli na závěrečné utkání základní části do Sadské. A potom jsme se přesunuli do Liberce, kde nás čekalo první turnajové kolo (ze tří) nadstavby krajského přeboru Severočeského kraje, kde jsme se utkali s Varnsdorfem a domácím družstvem Liberce. Do nedělních utkání nastoupily i některé hráčky U12, které nám tak pomohly doplnit sestavy do utkání.

Domácí družstvo Basket Poděbrady nás v sobotu přivítalo ve velmi příjemném prostředí haly MSH Ostende. Naše družstvo nastoupilo v silné sestavě 12 hráček. Začátek byl z naší strany trošku rozpačitý (z prvních šesti střel z pod koše na koš pouze jedna úspěšná). Domácí hráčky se ve třetí minutě dokonce dostaly do vedení 4:2. Od páté minuty utkání ale naše hráčky zabraly a první čtvrtina skončila naším vedením 21:5. Úvod druhé čtvrtiny byl opět takový trošku neslaný a nemastný, ale postupem času se holky osmělily a nakonec v této čtvrtině vstřelily o dva body více než domácí hráčky. V poločase byl stav 32:14 v náš prospěch. Ve třetí čtvrtině hrály holky jak z partesu a uprostřed toho excelovala Lůca, která si nastřílela svůj osobní bodový rekord v jednom utkání – 28 bodů. Třetí část hry skončila 63:16. V poslední části hry nám předvedly holky výborné akce, nabíhaly si pro nahrávky do volného prostoru, moc hezky se na to koukalo. Utkání skončilo naší výhrou 79:26. Domácí hráčky byly viditelně pomalejší, což nám usnadnilo obrannou činnost. Přesto naše hráčky obranu nevypouštěly a až na pár výjimek byly v obraně včas na správném místě, a tak měly domácí hráčky v útoku velmi málo prostoru pro zakončení. Povedlo se nám zlepšit obranný doskok pod vlastním košem. Nicméně stále jsou tam chyby – nepřesná střelba z pod koše!!! a občas nepřesné nahrávky či odflinknuté zpracování nahrávky, u hodně hráček pomalý start na míč. Do Festivalu je nutné na tomhle zapracovat. Jinak celkový dojem z utkání byl velmi velmi pozitivní, musím holky za předvedený výkon na palubovce pochválit.

První nedělní ranní utkání se odehrálo v Sadské. Domácím chyběla oproti kvalifikačnímu utkání více méně pouze hráčka Plačková, v naší sestavě nastoupilo pouze 8 hráček, co hrály kvalifikaci. Sadské vosy předvedly svou nekompromisní přímočarou hru na koš a zaslouženě vyhrály. Přesto naše hráčky podaly v utkání nad očekávání skvělý výkon, za který je musím všechny pochválit. Rád bych tu k tomu zmínil Lucku, Terku, Anetku, Bětku, Kačku a Anežku za viditelný posun v herním přemýšlení. Obzvláště mile překvapila Naty z U12. Z prohry 77:27 proti takto silným soupeřkám se holky nemusí vůbec trápit, naopak bych vyzdvihl, že se jim povedlo vsítit 27 bodů.

Druhé nedělní utkání jsme odehráli v Liberci, kde jsme se utkali s Varnsdorfem. V utkání jasně dominovaly varnsdorfské hráčky. Nám se podařilo vstřelit alespoň pár košů, z toho s jedním nám pomohly protihráčky. Utkání skončilo výhrou Varnsdorfu 98:8.

Třetí a poslední nedělní utkání jsme hráli s domácími libereckými hráčkami. Domácích hráček bylo pouze 9, tak jsme se dohodli, že v utkání budou moct obě družstva střídat libovolně. Utkání to bylo od začátku do konce napínavé. Bohužel rozhodčí neodpískali spousty technických přestupků a evidentních faulů, takže se utkání postupně měnilo v cosi málo koukatelného. Naštěstí obě družstva přežila utkání bez zranění. V první čtvrtině jsme se dostali do vedení 10:5. Ve druhé čtvrtině nás domácí hráčky v 7. minutě vyrovnaly na 15:15 a do konce poločasu ještě přidaly tři koše, takže jsme v poločase prohrávali 15:21. V 6. minutě třetí čtvrtiny jsme srovnali skóre na 23:23 a vyrovnanou hru jsme udrželi až do konce třetí čtvrtiny na stavu 27:27. Čtvrtá část hry byla naprosto vyrovnaná, a tak utkání v řádném čase skončilo nerozhodně 35:35. Následovalo tedy pětiminutové prodloužení. V prvních dvou minutách jsme vystřelili asi 6 krát na koš, ale ani jednou jsme se netrefili. Takže místo našeho vedení se do vedení 35:39 dostaly soupeřky. Sice jsme zkorigovali stav na 38:39, ale v poslední minutě prodloužení jsme dostali dva slepené koše za sebou, a tak jsme ze hřiště odcházeli s prohrou 38:43. I přes prohru hrály holky s nasazením, a tak je cestou domů čekala za odměnu návštěva u Mc Donald’s.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *