Finálové utkání o Národní finále se Sadskou 15.3.2023

0

Ve středu 15. března 2023 jsme vyrazili do Sadské, kde jsme odehráli odložené finálové utkání o postup na Národní finále MČR. Před měsícem jsme bohužel prohráli s Benešovem o pět bodů (viz Finálové utkání o Národní finále s Benešovem 16.2.2023). Mezi tím se 26. února 2023 odehrálo utkání ŠBK Sadská – BC Benešov, které skončilo 86:29. Měli jsme tedy teoretickou šanci, že když porazíme Sadskou byť o jediný bod, tak postoupíme. Praxe ale ukázala, že loňský mistr ČR tým ŠBK Sadská nenechává nic náhodě.

Do utkání nastoupily naše holky s odhodláním ukázat co umí. Nicméně již úvodní minuty ukázaly, kdo je na hřišti zkušenější a důraznější. Silná zbraň holek ze Sadské – rychlé přímé a nekompromisní nájezdy na koš – byly nad naše obranné možnosti. První čtvrtina skončila 21:3. V druhé polovině druhé čtvrtiny se našim holkám i přes důraznou obranu sadských vos povedlo zrychlit hru a viděli jsme několik hodně pěkných akcí z naší strany, ze kterých se povedlo dát domácím hráčkám přes deset bodů. Poločas ukončila Terka jedinou trojkou, která v utkání padla, stav byl 45:17. Druhá půle utkání probíhala ve stejném duchu jako první, na konci třetí čtvrtiny byl stav 74:28, utkání skončilo 98:38. Celkově musím naše holky za hru pochválit, ukázaly co umí. Výsledné třetí místo v kvalifikaci o NF jim zaručuje účast na Festivalu ČR U13, kde se utkají s dalšími týmy ČR, které skončily v oblastech na druhých místech. Turnaj se bude konat 12.-14.5.2023 a pořádá ho BK Sojky Pelhřimov.

Počet odpískaných faulů na obou stranách ukazuje, jak přísně bylo utkání rozhodčími vedeno. Nutno podotknout, že to utkání prospělo – minimum bitek o míč, za to více pohledných basketbalových akcí. Škoda jen, že trend v utkáních KP v kategorii U13, které jsme odehráli, byl občas úplně opačný. Holky jsou pak z toho na hřišti trochu zmatené, proč se píská jednou tak a podruhé jinak.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *