Utkání KP o víkendu 4.-5.3.2023 a v pondělí 6.3.2023

0

O prvním březnovém víkendu a v pondělí jsme odehráli celkem 5 zápasů krajského přeboru. Začali jsme v sobotu středočeskou soutěží s Českým Brodem a na to jsme odehráli dvě utkání západočeské soutěže s Děčínem. V neděli jsme pak pokračovali středočeskou soutěží se Slovankou a v pondělí jsme ještě odehráli odložené derby se Slaným. V některých utkáních nám vypomáhaly hráčky U12, které tak měly možnost nabírat cenné herní zkušenosti proti až o dva roky starším hráčkám.

Družstvo Českého Brodu dorazilo pouze s osmi hráčkami, a tak museli hrát systémem pasarela, který jim paradoxně dopomohl k vítězství. Utkání s Českým Brodem bylo od začátku vyrovnané a začalo se vyvíjet slibně. První čtvrtinu jsme vyhráli o 8 bodů, druhou čtvrtinu o 5 bodů a třetí o 3 body. Bohužel, poslední čtvrtinu jsme ale projeli na plné čáře o 22 bodů a českobrodské hráčky se mohly radovat ze svého druhého vítězství v této sezóně.

První utkání s Děčínem jsme vzali jako přípravu na kvalifikaci, byť se tohoto utkání nezúčastnily všechny hráčky, co se na kvalifikaci připravují. Utkání začalo velmi slibně, ve 4. minutě jsme vedli 8:0 a první čtvrtina skončila 18:8. Ve druhé čtvrtině ale Děčín náskok stáhnul na 4 body, v poločase jsme ještě stále vedli 27:23. Ve druhé půli jsme ale začali ztrácet dech a zkušené děčínské hráčky začaly mít navrch. Třetí čtvrtina skončila 34:42 v náš neprospěch a utkání nakonec skončilo naší prohrou 38:60.

Do druhého utkání s děčínskými válečnicemi nastoupily hráčky, co se na kvalifikaci nepřipravují. Zde byl průběh utkání jednoznačný, naše hráčky moc šancí na vstřelení koše neměly. I tak, hlavně v poslední čtvrtině, se nám zadařilo pár košů dát. Hostujícím hráčkám se podařilo již v průběhu třetí čtvrtiny dosáhnout sta bodů, utkání skončilo 16:138.

Nedělní utkání s družstvem Basket Slovanka bylo od začátku hodně vyrovnané a až do konce velmi napínavé. V první čtvrtině se nám povedlo Slovance utéct na rozdíl devíti bodů 14:5. V polovině druhé čtvrtiny nás ale Slovanka bodově dotáhla na 14:14, ale na konci poloviny jsme se vrátili do vedení 21:18. V polovině třetí čtvrtiny byla opět plichta 25:25, ale na konci této čtvrtiny jsme znovu zabrali a získali náskok šesti bodů 37:31. První tři minuty poslední části hry naše holky zabojovaly a získaly dvanáctibodové vedení 45:33, které se v závěru hry ukázalo jako rozhodující. Slovanka ještě v posledních minutách vyvinula silný tlak pro zvrácení stavu utkání ve svůj prospěch, ale naše holky náskok uhájily, a tak utkání skončilo naším vítězstvím o pět bodů 49:44.

V pondělí jsme vyrazili na odložené utkání do Slaného. Utkání bylo hodně tvrdé, ale hrálo se férově. Na obou stranách bylo několik hodně viditelných faulů, které by si zasloužily odpískat a přitom nebyly potrestány. Začínající rozhodčí si nechaly utkání trochu „utéct“, nicméně učíme se my, učí se i rozhodčí. Ale pojďme k průběhu utkání. V páté minutě jsme vedli 7:0, ale začali jsme dělat zbytečné chyby, a tak nás soupeřky koncem první čtvrtiny dotáhly na 9:6. Ve druhé čtvrtině jsme opět domácím hráčkám utekli v páté minutě až na rozdíl devíti bodů 17:8. Do poločasu domácí hráčky zkorigovaly stav na 19:13. Třetí čtvrtina byla velmi vyrovnaná, domácí hráčky ji vyhrály o bod, stav na konci této čtvrtiny byl 26:21. V poslední čtvrtině ale naše hráčky začaly od druhé minuty domácím hráčkám bodově utíkat. Dokonce padla i jedna trojka. Utkání skončilo naším vítězstvím 40:26. Jediné, co bych našim některým hráčkám vytknul je občasná nesoustředěnost na hru, a to včetně střelby na koš. Na tomhle musí každá sama na sobě zapracovat. Umět rozpoznat, kdy se musím na hru stoprocentně soustředit a podat očekávaný výkon a kdy je prostor na vtípky a blbinky. 😉 Naopak, velmi oceňuji, že holky bojovaly týmově, jedna za všechny a všechny za jednu. Přesně takhle to má být. 👍👏



About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *