Utkání KP o víkendu 1.-2.10.2022

0

Dopoledne v sobotu 1. října 2022 jsme jeli do Benešova na utkání KP středočeského kraje, pak jsme jeli odpoledne do Chomutova na dvě utkání KP severočeského kraje a v neděli 2. října 2022 jsme jeli na Zličín, kde jsme se utkali s HB Basket Praha.

V Benešově měly naše hráčky ospalý rozjezd. Soupeřky byly jednoznačně lepší, hlavně střelecky, včetně trestných hodů. Pak jsme vyrovnali hru v poli, ale střelecká nemohoucnost se projevila na skóre. V poslední čtvrtině trenér domácích nasadil do hry méně zkušenější hráčky, a tak jsme se snadněji dostávali ke koši a v této čtvrtině jsme nakonec vstřelili více košů než domácí tým. Celkově jsme neměli dobrou obrannou činnost, hlavní problém byl v obranném postavení a pohybu v něm, pak doskok a odstavení protihráček. Kritická byla střelba, bez trefování do koše nelze ani přemýšlet o vítězství v utkání.

V Chomutově jsme sehráli s domácím týmem dvě vyrovnaná utkání soupeřů na stejné úrovni. Chomutov měl k dispozici jednu hráčku, která jasně převyšovala všechny ostatní hráčky na hřišti. V prvním utkání jsme měli v poslední čtvrtině výpadek, nepovedlo se nám dát ani jeden bod, za to soupeřům se jich podařilo dát dvacet. V poslední čtvrtině druhého utkání nám pak už hodně ubývaly síly. Hrálo se oboustranně bojovně, zahrály si všechny hráčky. Tahouny utkání byly U13 ze soutěže středních Čech. Všechny hráčky se velmi snažily, zapůjčené tři hráčky U12 od trenérky Romany zapadly a bojovaly co jim síly a umění dovolovaly. Zaznamenaly i pár košů. Jejich účast hodnotíme velmi pozitivně. Obzvláště bychom vyzdvihli výkon hráček, které odehrály v sobotu 3 utkání a z nich navíc Yoni a Dury, které jely opravdu na doraz.

Nedělní utkání na Zličíně s HB Basket Praha bylo pro nás jednoznačné. Pražské družstvo mělo k dispozici začínající hráčky, některé z nich ještě minulou sezónu hrály turnaj Naděje na Barrandově. Naše hráčky více méně nebyly bráněné, takže se mohly dostat častěji do střeleckých pozic. V závěru se povedlo vstřelit řízkovi stý bod, a tak se naše holky poprvé mohly radovat ze „stovky“. V tomto utkání musíme nejvíce pochválit právě řízka Terku, která začala ve hře více přemýšlet, což mělo pozitivní dopad na hru jako celek. Z naší první stovky máme určitě všichni radost. Nicméně na závěr utkání trenér Luboš pronesl památnou větu: „Více radosti bych měl z výhry o bod nad družstvem (cenzurováno), než z této stovky.“

Díky rodičům za podporu a fandění. Níže je i pár fotografií z víkendu.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *