Utkání KP o víkendu 15.-16.10.2022

0

Třetí říjnový víkend jsme soutěž KP střední Čechy hráli doma, v sobotu s Mladou Boleslaví a v neděli s Brandýsem n. L. KP severní Čechy jsme hráli pouze v sobotu, a to venku, cestovali jsme přes dvě hodiny do Varnsdorfu.

V utkání s Mladou Boleslaví jsme byli na základě výsledků minulých utkání tak trochu v roli favorita. V družstvu hostí navíc nenastoupila jejich nejzkušenější hráčka. Naše hráčky se hned v úvodu utkání ujaly vedení. Kromě velmi slušné obrany vymyslely hodně hezkých útočných akcí. Naše hráčky se celkem snadno uvolňovaly, přispěla k tomu i celkem slabá obrana hostujícího družstva. Domácí rodiče i diváci se dostavili v celkem hojném počtu a měli se na co koukat.

Dvě odpolední utkání ve Varnsdorfu se odehrála ve velmi příjemné atmosféře. Domácí hráčky nás zkušenostmi očividně převyšovaly, přesto se naše hráčky nedaly od hry odradit. Pro některé hráčky to byly jejich úplně první utkání v krajském přeboru, takže se na hřišti teprve postupně rozkoukávaly. Čím déle jsme hráli, tím více se naše hráčky odvažovaly zapojovat do hry. Přestávaly se postupně bát, že něco zkazí, a pokoušely se zaútočit na koš soupeřů nebo zabránit střelbě na náš koš a doskočit si míč po střelbě. Asi nejvíc bych pochválil nejmladší hráčku na hřišti Kiki, která se vůbec nezalekla o více než dva roky starších domácích hráček a dokázala si pro svou hru na hřišti vybojovat prostor. Byť si i několikrát vystřelila na koš, bohužel se jí tam nepovedlo trefit.

Nedělní utkání s Brandýsem bylo utkání dvou vyrovnaných družstev. V obranných aktivitách jsme se soupeřkami na tom byli vyrovnaně. V útoku byly ale naše protihráčky o něco důslednější. Až do páté minuty třetí čtvrtiny jsme se soupeřkami drželi krok, skóre bylo vyrovnané. Pak nám ale soupeřky utekly a na konci třetí čtvrtiny vedly o 8 bodů. V průběhu poslední čtvrtiny jsme stáhli rozdíl skóre dvakrát na 4 body, ale vyrovnat se nám již skóre nepovedlo. Naše hráčky byly v útoku lehce zbrklejší než hosté, nedokázali jsme hru zklidnit a rozehrát si do šířky. Dalším nedostatkem byl až moc velký výskyt technických chyb – především kroky a nezpracování nahrávky – což nás hodněkrát připravilo o míč a tím i možnost srovnat bodovou ztrátu.

Utkání bylo hodně napínavé, fandilo se na obou stranách. Díky za podporu a fandění od rodičů, pomáhalo to hráčkám vydat ze sebe maximum.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *