Mini KraKož v Kožlanech 16.-18.9.2022

0

Třetí zářijový víkend jsme cestovali na třídenní turnaj Mini KraKož do Kožlan. Tento turnaj má svou nezaměnitelnou tradici. I letos byl velmi precizně připraven. Zajímavostí pro nás byla i novinka elektronických zápisů z jednotlivých utkání.

Turnaje se zúčastnilo celkem 8 družstev. Hrálo se ve dvou skupinách každý s každým a pak se hrál plný finálový pavouk. Každé družstvo tedy odehrálo celkem 6 utkání. Protože se na poslední chvíli odhlásilo družstvo Pardubic, požádal nás pořadatel o vytvoření dvou družstev. Bohužel nás postihla také marodka, a tak jsme požádali o výpomoc u hráček U12. Dvě družstva jsme nakonec postavili, ale museli jsme si i vzájemně vypomáhat pendlováním mezi družstvy modrých a bílých. V průběhu turnaje přicházela další a další zranění, a tak jsme byli nuceni stále více a více improvizovat s pendlováním. Některé hráčky si nakonec dokonce zahrály až v deseti utkáních.

Turnaje KraKož se zúčastnila velmi kvalitní družstva. BŠ Tygři Praha se na národním finále umístili na 3. místě, BK Lvice Litoměřice na 7. místě a DBaK Plzeň na 11. místě. HB Basket Praha se umístil na festivalu na 1. místě a TJ Sokol Nusle na 2. místě. Výčet týmů ještě doplním družstvem USK Praha a týmy Kladno bílé a Kladno modré.

Naše hráčky se postupně v turnaji rozkoukávaly a lepšily se utkání od utkání. Čím více hrály, tím více chápaly, že bez důsledné obrany nelze se soupeřkami hrát vyrovnané utkání. Jediné utkání, které se nám podařilo vyhrát, bylo utkání s USK Praha, což modrému týmu zajistilo 6. místo v turnaji. Co se týče vyrovnaných utkání, tak si dovolím ještě zmínit utkání modrých v základní skupině s TJ Sokol Nusle, kde ještě pár minut před koncem byl nerozhodný stav, ale pak se Nuslím povedlo vsítit nějaký ten koš. Bohužel v tomto utkání nám již chyběla zraněná Kačka, která by jistě se skórem zahýbala v náš prospěch.

Celkově hodnotím naší účast na turnaji KraKož velmi pozitivně, hráčky si z turnaje odnesly cenné zkušenosti, které budeme dále rozvíjet na tréninkách a doufám, že je zužitkují v utkáních letošní sezóny. Od rodičů hráček U12 mám kladné odezvy, že hráčky odjížděly domů nad míru unavené, ale že se jim turnaj moc líbil. Děkuji všem rodičům, co přijely do Kožlan holkám zafandit.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *