Pořádali jsme turnaj U13 v Doksech u Kladna

0

První zářijový víkend 3.-4.9.2022 jsme pořádali turnaj dívek U13 v Doksech u Kladna. Protože na Kladně nemáme možnost uspořádání turnaje v hale s plnohodnotnými basketbalovými rozměry hrací plochy, trochu jsme zapátrali po okolí Kladna. Hala v Doksech byla pro naší vizi turnaje pro šest družstev ideální, a tak jsme oslovili provozovatele haly a paní ředitelku přilehlé ZŠ, která je s halou propojena, zda bychom zde mohli turnaj uspořádat. Přestože jsme celý turnaj začali připravovat až v červnu, všichni zainteresovaní byli vstřícní, a tak jsme mohli postupně pozvat účastnící se družstva a přes prázdniny doladit detaily. Další z důležitých věcí bylo zajistit po dobu turnaje stravu pro všechny účastníky. Paní kuchařky nám připravily výborná jídla, na která jsme chodili do čerstvě zrenovované školní jídelny. A rodiče našich hráček připravili bufet, kde si mohli účastníci turnaje doplnit energii.

Turnaje se zúčastnila družstva BC Benešov, DBaK Plzeň, BK Brandýs n. L., BK Lvice Litoměřice, TJ Sokol Nusle a domácí TJ Sokol Kladno. Utkání se hrála na 4 x 10 minut hrubého času dle platných pravidel minibasketbalu pro sezónu 2022/2023. Každé družstvo se utkalo s každým. Utkání se odehrála v přátelské atmosféře. Důležité bylo, aby se hráčky rozehrály do nadcházející sezóny.

Družstva se v turnaji umístila v tomto pořadí:
1. BK Lvice Litoměřice
2. BK Brandýs n. L.
3. DBaK Plzeň
4. BC Benešov
5. TJ Sokol Kladno
6. TJ Sokol Nusle

V sobotu kolem oběda byl společný nástup a přivítání všech družstev, které naše hráčky zpestřily tanečním vystoupením.

Na sobotní večer jsme připravili pro hráčky trochu netradiční dovednostní soutěže (dvojtakty čtyř družstev na dva koše, přenášení tenisového míčku mezi kužely s driblinkem, střelbu na přesnost bez měření času, vyřazovací soutěž v obranném pohybu).
Družstva se v dovednostních soutěžích umístila následovně:
1.-2. BK Lvice Litoměřice & BC Benešov
3. DBaK Plzeň
4. TJ Sokol Kladno
5. TJ Sokol Nusle
Pozn.: Družstvo BK Brandýs n. L. se soutěží nezúčastnilo.

Na základě reakcí od trenérů družstev i od rodičů si dovolím napsat, že se náš první pořádaný turnaj vydařil ke spokojenosti všech zúčastněných. Poděkování patří paní ředitelce ZŠ Doksy a provozovateli haly za zapůjčení prostor, všem třem paním kuchařkám za skvělá jídla, rodičům za realizaci bufetu a dále za pomoc při přípravě před turnajem a úklidu po skončení turnaje. Dále pak i rozhodčím a stolku, kteří celý turnaj s námi absolvovali. A velký dík pak hlavně hráčkám a trenérům za férovou hru po celou dobu turnaje.

Níže přikládám ještě pár fotografií a videí pro dokreslení turnajové atmosféry.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *