Šmoulinka v Praze na Wizards 02.01.2022

0

Druhý den roku 2022 jsme jeli poměřit své basketbalové dovednosti na turnaj Šmoulinka do Prahy, kde jsme se utkali s domácími Wizards a Sojkami z Pelhřimova.

V prvním zápase s domácími kouzelnicemi jsme s přehledem zvítězili. Hrálo se nám snadno, neboť domácí dívky nás moc nebránily, a tak jsme mohli snadno útočit na koš. Nutno podotknout, že dívky z Wizards jsou o rok mladší. Utkání skončilo 5:70.

Druhý zápas byl ale zcela jiný. Pelhřimovské Sojky, na rozdíl od nás, bránily. Bránily tvrdě a korektně. Z naší strany byla obrana až příliš korektní a bohužel až taková „bezzubá“. Sojky nám nedaly ani chvilku, abychom si mohli rozehrát. Většinu našich chyb či nejistoty přetavily v zisk míče. U některých našich dívek je stále vidět nejistota v technice, např. některé stále při driblinku koukají na míč místo na spoluhráčky, aby jim mohly nahrát. Pak zastavíme driblink a rozhlížíme se, komu že to nahrajeme. Co pak následuje? Většinou nahrávka obloučkem nebo ztráta míče. Faktem je, že v našem týmu si všechny hráčky zahrály v utkání plus mínus stejnou dobu, u týmu soupeřek jsem tento přístup moc nepozoroval. Utkání skončilo naší prohrou 23:42.

Poděkování patří i rodičům za fandění a podporu hráček při utkání. Speciální díky za natáčení a sestříhání videa patří rodičům Bětky.

Pokud se budete s holkami na videa dívat, povšimněte si, kde jsou hlavní nedostatky a pokuste se s holkami analyzovat, co by mohly samy na sobě zlepšit. Na tréninku není prostor pro společnou analýzu videa (tak jako jsme ji měli např. na soustředění). Popřemýšlím, zda by se to nějak dalo zrealizovat. Možná, když holky uvidí samy sebe, dojde jim, co by mohly zlepšit.


About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *