KP Kladno – Benešov 28.11.2021

0

Do dvojičky utkání krajského přeboru s Benešovem jsme nastupovali s nadějí možné výhry. S Benešovem jsme v červnu hráli na turnaji na Slovance, kde se nám benešovské dívky podařilo přehrát. A o týden později jsme s nimi hráli doma dvě přátelská utkání, která jsme obě prohráli. Bohužel, ale ani tentokrát jsme na ně nestačili.

V prvním soutěžním utkání jsme hráli kromě první čtvrtiny s Benešovem vyrovnané utkání. Bohužel právě první čtvrtina, kterou jsme prohráli o 14 bodů, rozhodla o vývoji celého utkání. Přestože se naše holky snažily a i přes nepříznivé skóre stále hrály naplno, na hostující družstvo to nestačilo. Výsledky jednotlivých čtvrtin dopadly takto: 6:20, 12:10, 10:14, 8:8. Stav na konci utkání: 36:52.

V druhém nesoutěžním utkání jsme dokonce v polovině vedli 21:15, ale pak se opět soupeřky rozjely a vítězství si vzít nenechaly. Čtvrtiny probíhaly takto: 8:6, 13:9, 6:16, 0:14. Utkání skončilo: 27:45.

Naše holky jakoby zapomněly, co jsme na tréninkách trénovali. Střelba z pod koše o desku minimální => trefíme se méně častěji. Práce tělem při doskoku mizerná => necháváme soupeřkám lacino získat míč a pod naším košem jim tak umožňujeme opakovaně střílet na náš koš. Přihrávky jsou pomalé a do obloučku => zpomalujeme si tím protiútok, přicházíme o míč.

Na druhou stranu bylo u některých našich dívek patrné i zlepšení. Např. u některých z nich jsem viděl poprvé v utkání prohození míče při driblinku z jedné na druhou stranu čelem k soupeřce. Nebo zlepšení některých při obraně v poli (bohužel ne už při doskoku). A nebo přesné nahrávky při postupném útoku u hráček, které se dříve pouze „zbavovaly“ míče. Bohužel ale těchhle zlepšení nebylo tolik, a tak trochu zanikla v celkovém vývoji utkání.

Co si z toho odnést? Pokud chceme být v KP úspěšnější, musíme zintenzivnit tréninky. Jak se říká, těžko na cvičišti, lehko na bojišti. A budeme to potřebovat, 11. prosince 2021 nás čeká kvalifikace o Národní finále U12G v Sadské.

Závěrem bych moc rád poděkoval rodičům, kteří přišli holky povzbudit do tělocvičny. Taktéž díky za zápis z utkání.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *