Šmoulinka v Kladně 17.11.2021

0

Autor: Luboš Drahota

Ve středu 17.11.2021 se v kladenské sokolovně odehrál další šmoulinkový turnaj. Z avizovaných pěti týmů se dva odhlásili a tak z celodenního klání zbyly jen tři zápasy. Nejdřív hrály Surikaty proti HB Basket Praha, potom Kelti z Nového Strašecí změřili síly s pražskými děvčaty a nakonec s námi.

První zápas Sokol Kladno – HB Basket Praha 75:5 (17:0, 18:4, 22:1,18:0)

Vzhledem k tomu, že družstvo HB Basket Praha bylo sestaveno z opravdových začátečnic, snažili jsme se v praxi vyzkoušet to, co nacvičujeme v tréninku: obranu, správné postavení, aktivní pohyb  v tomto postavení, minimum faulů. Založení rychlého protiútoku a úspěšné zakončení. Několik akcí bylo povedených, jindy zbrklých. Silnější soupeř by nás prověřil víc. Ale dnes to, při vší úctě k soupeřkám, stačilo.

Kelti Nové Strašecí- HB Basket Praha 36:10 (10:2, 8:6, 10:0, 8:2)

Sokol Kladno – Kelti Nové Strašecí 72:17 (18:4, 16:8, 22:2, 16:3)

Kelti byli rovněž začínající mix. Ale reprezentanti rakovnického okresu byli tvrdším oříškem než děvčata z Prahy. Kluci trošku přitvrdili a zrychlili hru. Ale absence základních basketbalových dovedností byla velmi znát. Předpokládám, že pokud covid dovolí, brzy vše doženou a bude jich plná palubovka. Pro náš výkon platí totéž co v prvním utkání. Snaha o správnou a účelnou obranu, rychlý protiútok a efektivní střelbu.

Vzhledem k povaze turnaje jsme střídali pravidelně celé pětky, aby si všechny hráčky zahrály a dostalo se také na novicky. Pro ně jsou tyto turnaje jako stvořené. Tak jen víc a houšť.

Zápisníkům a časomíře velký dík. Ostatním za fandění a  pomoc rovněž.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *