KP Kladno – Brandýs nad Labem 08.01.2022

0

Obě utkání krajského přeboru s Brandýsem nad Labem se nám ale vůbec nepovedla. Sice tu máme nemoci, dopady z covidu, různé karantény, atd., ale s tím se potýkají všechna družstva. Slabá je ale i účast na tréninkách, z 30 hráček (počítáme-li i nováčky), se tréninků účastní cca poloviční počet hráček. Ze čtyř tréninků týdně by se měly zúčastnit alespoň tří. Když si ještě vezmu, že některé hráčky chodí na 4 tréninky týdně, je to doopravdy slabá účast. Nikomu nic nevyčítám, pouze konstatuji fakta. Nelze se pak divit, že výkonnost našich hráček neroste tak, jako v jiných týmech.

Ale pojďme k odehraným utkáním. Obě utkání byla po herní stránce tak trochu jako přes kopírák. Až na první polovinu druhého utkání byli hosté ve vedení a my jsme pouze dotahovali ztrátu. Přestože se naše holky snažily hrát doopravdy chvílemi naplno, hra se nedařila. Dokud nebude na hřišti kvalitně bránit všech pět hráček najednou, budou častěji padat koše do naší síťky. Pokud se čtyři hráčky mohou v obraně přetrhnout a té páté soupeřka uteče, bývá z toho koš. Pokud je bránící hráčka špatně postavena a neví, kde má hráčku nebo kde je míč, soupeřka jí nakonec s míčem uteče. U nás se často stává, že brání jedna či dvě hráčky a zbylé tři čtyři odpočívají. S tímto přístupem můžeme porážet pouze slabší soupeře. V prvním utkání jsme prohráli 34:68 a ve druhém 36:53.

Byť je na videu níže zachycen malý počet technických chyb, bylo jich v utkání opravdu hodně. Chybí nám technika driblinku, rychlost pohybu driblující hráčky, změna směru, máme často nepřesné nahrávky, neumíme udělat dvojtakt. Tohle všechno teď budeme muset dohánět na tréninkách. Nemůžeme se pustit do trénování zahájení rychlého protiútoku, když si neumíme pořádně a přesně přihrát. Ano, rok trénování nám chybí, nicméně chybí všem. Bez rozumného zvládnutí techniky nemůžeme přejít k trénování taktiky.

Abych nebyl tak pesimistický, i drobná zlepšení se dala zaregistrovat (což nezmění nic na faktu, že celkově to bylo pouze dobré a na výhru proti vyrovnanému soupeři to stačit nemůže). Hodně musím pochválit Bětku, která se viditelně posunula v obraně, hráčce č. 9 nenechala ani kousek palubovky zadarmo. Nechci to zakřiknout, ale kromě Anetky (pozn. rozehrávačky Maky, Lucka, Terka H. na utkání nebyly) se nám tu pomalu rýsují další dvě rozehrávačky, a to Terka Z. a Verča S. Na videu si můžete povšimnout, že tato děvčata se při driblinku už více míně nekoukají na míč a dívají se, kde jsou jejich kamarádky na hřišti. A byť to nebylo vidět na skóre, střelecké pokusy Anetky, Bětky, Verči M., Verči S., Aničky D., Kačky R., Terky Z., Aničky H., Elišky H., Justýny i Verči K. už vypadají basketbalově. Ne všechny, je tam pořád hodně střelby z nepřipravených pozic, ale je dobře, že se o připravení střelecké pozice holky snaží. Povánoční střelecké tréninky jsou trošku vidět.

Poděkování patří i rodičům v hledišti. Ne úplně jsem to vnímal, ale přišlo mi, že v hledišti bylo tak půl na půl fandících nám a fandících hostům. Možná i brandýských bylo dokonce víc. Na domácí půdě by mělo chodit podpořit domácí hráčky o hodně více rodičů než hostujících. Holkám určitě hodně pomůže, když uslyší kromě výtek trenérů i nějakou tu pochvalu od rodičů za svou hru. Dodá jim to sebejistotu, budou se chtít před rodiči ukázat.

Ještě přidávám díky Denise a Róze u stolku, Filipovi za soudcování a Petrovi za natočení a sestříhání videa.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *