ŽL U14 TJ Sokol Nusle – TJ Sokol Kladno, 16.3.2024, USK Praha – TJ Sokol Kladno, 17.3.2024

0

O víkendu 16.-17.3.2024 jsme se utkali se dvěma pražskými týmy. Obě utkání byla velmi fyzicky náročná a tvrdá. V obou utkáních jsme byli velmi blízko vítězství, ale nezadařilo se. Přesto, holky podaly velmi kvalitní výkon a pokud jim to vydrží, mají nakročeno k velmi pěknému místu v tabulce Žákovské ligy skupiny A.

V sobotním utkání se Sokolem Nusle šly domácí hráčky pečlivou týmovou hrou hned z kraje do vedení, vytvořily si v průběhu první čtvrtiny až desetibodový náskok. Tato čtvrtina skončila 22:14. Ve druhé čtvrtině se hra vyrovnala a v půlce byl stav 33:24. Třetí čtvrtina patřila více našim hráčkám, hrály soustředěně a s minimem chyb. Podařilo se jim snížit ke konci této části hry skóre na 50:47. Jenže nuselské hráčky v poslední čtvrtině nenechaly nic náhodě, naše hráčky nenašly odpovídající herní odpověď, a tak domácí hráčky nakonec vyhrály o šestnáct bodů 69:53.

Za TJ Sokol Kladno bodovaly:
Kateřina Rájková 14
Lucie Dymáčková 12 (z toho dva trojbodové koše)
Terezie Zeidlerová 10 (z toho jeden trojbodový koš)
Lucie Ornstová 6
Aneta Zronková 5
Eliška Holečková 3
Veronika Slabá 2
Anna Holečková 1

V nedělním utkání s USK Praha byla celá první čtvrtina herně naprosto vyrovnaná, první čtvrtinu jsme vyhráli o bod 16:17. Ve druhé čtvrtině měly naše hráčky lehce navrch, což se projevilo v poločase stavem 29:35. Ve třetí čtvrtině jsme ještě skóre zvýšili na 36:50. Ale v poslední části hry nás soupeřky dotáhly a tři minuty před koncem šly do vedení 59:56. Byť naše hráčky daly do závěru vše, co umí, zvítězit se nám nepovedlo, utkání skončilo výhrou domácích 66:64. Utkání to bylo velmi tvrdé, řekl bych, že až za hranou, např. některé neodpískané zákroky (strkání zezadu, podběhnutí pod střílející hráčku, apod.). Trenér Luboš za dotaz na domácího trenéra (který se v průběhu utkání mnohokrát velmi sprostě vyjádřil) „A vy trénujete děti?“ byl odměněn technickou chybou (současně s technickou chybou pro trenéra domácích). Za tato slova sklidil trenér Luboš od kladenských diváků potlesk. 👍

Za TJ Sokol Kladno skórovaly:
Lucie Dymáčková 16
Kateřina Rájková 12
Terezie Zeidlerová 8
Aneta Zronková 7
Anna Dotlačilová 6
Lucie Ornstová 5
Jana Kučerová 4
Anna Holečková 2
Justýna Hacklová 2
Kateřina Slabá 2

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *