Vítězství ve Final 4 středočeské basketbalové ligy žen

0

Ve dnech 22. a 23. dubna 2023 se na kladenské 5. ZŠ konal finálový turnaj čtyř nejlépe umístěných středočeských družstev v tabulce středočeské basketbalové ligy žen o první místo v oblasti a o přímý postup do celostátní soutěže 2. ligy žen. Turnaje se zúčastnila družstva Basket Poděbrady z.s. B, BK Slavoj Český Brod, BC Benešov B a domácí TJ Sokol Kladno.

Výsledky sobotních utkání

TJ Sokol Kladno – Basket Poděbrady 77:44
BC Benešov B – BK Slavoj Český Brod 74:78

Výsledky nedělních utkání

o 3. místo: Basket Poděbrady – BC Benešov B 65:62
finále: TJ Sokol Kladno – BK Slavoj Český Brod 71:61

TJ Sokol Kladno se umístil na prvním místě, a tak si naše hráčky vybojovaly účast v 2 lize žen.

V prvním sobotním utkání se domácí hráčky ujaly proti družstvu Basket Poděbrady hned z kraje dvěma trojkami vedení a postupně navyšovaly svůj náskok, první čtvrtina skončila 28:10. Druhá a třetí čtvrtina pokračovaly ve stejném duchu jako první, v poločase byl stav 49:22, ve třech čtvrtinách hry 65:30. V poslední čtvrtině pak poděbradské ženy vstřelily o dva body více než naše. Utkání skončilo 77:44, čekalo nás finálové utkání. Našim hráčkám se v utkání povedlo vsítit celkem 10 trojbodových košů.

Začátkem nedělního finálového utkání proti Českému Brodu se našim hráčkám moc nedařilo, hostující hráčky v 6. minutě utkání dokonce vedly 2:12. Podařilo se nám stáhnout na 8:12, ale první čtvrtina přesto skončila 8:16. Ve druhé čtvrtině se našim hráčkám podařilo hru srovnat a do poločasu stáhnout náskok českobrodských žen na 28:29. Třetí čtvrtina pak naprosto patřila kladenským ženám, na konci této čtvrtiny odskočily hostujícím hráčkám na 56:35. V poslední části hry se hostující hráčky snažily ještě o zvrácení stavu utkání, nastřílely o 11 bodů více než naše, ale na náskok získaný ve třetí části hry už to nestačilo. Utkání skončilo výhrou TJ Sokol Kladno 71:61.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *