Utkání KP v neděli 16.4.2023

0

V neděli 16.4.2023 jsme jeli do Varnsdorfu poměřit síly s družstvy Liberce a domácího Varnsdorfu na druhý turnaj o 4. až 6. místo v soutěži severočeského kraje.

Do utkání s Libercem jsme nastoupili velmi vlažně. Hned z kraje utkání jsme měli spousty neproměněných střeleckých příležitostí, a tak na místo vedení jsme se tahali o koš. Chvíli vedly liberecké hráčky, chvíli naše. První čtvrtina skončila 12:10 v náš neprospěch. Ve druhé čtvrtině k nepřesné střelbě ještě přibyla vlažná obrana, a tak si liberecké hráčky pod naším košem dělaly co chtěly. Poločas skončil osmibodovým náskokem soupeřek 24:16. A nastal brífink v šatně. Hráčky se do další hry vrátily jako vyměněné. Ve třetí čtvrtině nedovolily vstřelit protihráčkám ani jeden koš, a tak se na konci třetí čtvrtiny dostaly do vedení 24:30 naše hráčky. V poslední čtvrtině jsme skóre navýšili ještě o pět bodů. Utkání skončilo vítězstvím 28:39.

Utkání s domácím Varnsdorfem začalo překvapivě velmi vyrovnaně. Holky dobře bránily a v útoku se také celkem dařilo. První čtvrtina skončila nerozhodně 8:8. Do druhé čtvrtiny ale za domácí nastoupily zkušenější hráčky, které se občas doslova zabydlily pod naším košem. V poločase byl stav 13:44 v náš neprospěch. Třetí čtvrtina byla celkem skoupá na vstřelené koše, skončila 16:49. A poslední čtvrtina opět patřila domácím hráčkám, které ukončily utkání svým vítězstvím 24:75.

U některých našich hráček byl vidět citelný posun v herním myšlení. Nebudu jmenovat, ale viděli jsme několik chytrých naznačení a úniků do koše, braní hráček na záda při doskoku!, chytré nahrávky do běhu, objevuje se občas i rozvaha v útočné fázi. Ale i nadále jsme viděli zbrklost v útoku, naběhnutí hráčky „do plných“ do dobře postavených obránkyň, zbytečné sólování, při driblinku koukání na míč a ne na situaci na hřišti, nešvar chybného chytání míče dvěma rukami či jen jednou rukou, a občas vlažnou obranu. Jinak co si pamatuji, tak padly dva koše ze střední vzdálenosti z dobře připravených střeleckých pozic (Lucka a Terka Z.) a jeden koš z dlouhé vzdálenosti za tři body – gratulace Terce Z. k její druhé trojce v utkáních.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *