Na apríla se naše nejmladší družstvo hráček U10 zúčastnilo turnaje Šmoulinka v Rokycanech, kde se utkaly s domácími SKB Rokycany, pražskými BC Wizards a s kamarády z BK Kladno. Kromě našeho komplet dívčího družstva byla všechna družstva chlapecká, kromě pár hráček v domácím týmu.

Hned v prvním utkání proti BK Kladno se konalo velmi milé překvapení. Naše hráčky se do soupeře pustily s nasazením, předvedly velmi pěkné útočné akce a po pár minutách získaly cca desetibodové vedení. V polovině utkání si stále udržovaly cca čtyř až osmibodový náskok, který udržely až do konce. Utkání skončilo naší výhrou 32:24.

Do druhého utkání nastoupily holky tak trošku s respektem ze zkušenějších pražských čarodějů, což se projevilo na hře. Utkání skončilo naší prohrou 10:40.

Ve třetím utkání se utkaly s domácím týmem. Trenérka Eva trošku zamíchala s rozmístěním hráček do jednotlivých pětek. Nechala hrát spolu starší hráčky v první pětce a do druhé pětky dala mladší hráčky. Tento tah se velmi pozitivně projevil na herním projevu. Starší hráčky ukázaly několik hezkých útočných kombinací s nahrávkami do běhu a přesným zakončením. Mladší hráčky se nemohly spoléhat na to, že to za ně starší hráčky odehrají. O to více se dostaly ve hře k míči, na hřišti se uměly najít, a tak si o to více zahrály. Utkání sice skončilo naší prohrou 18:37, nicméně holky ukázaly, že umí zahrát i proti silnějšímu soupeři.

Na prvním místě v turnaji Šmoulinka se umístilo domácí družstvo SKB Rokycany. Na druhém skončili kluci z BC Wizards. Vítězství v prvním utkání zajistilo našim děvčatům krásné třetí místo v turnaji. Na čtvrtém místě skončili kluci z BK Kladno.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *