Utkání KP o víkendu 11.-12.2.2023

0

Druhý únorový víkend nás čekal těžký soupeř BC Benešov. Nejprve si v sobotu na domácí půdě některé hráčky odehrály dvě utkání s Benešovem v kategorii U12. A pak přišla na řadu kategorie U13. V neděli pak hráčky U13, které nenastoupily v sobotním utkání proti Benešovu, putovaly do Mladé Boleslavi.

Hráčky U12 v prvním sobotním utkání podlehly Benešovu 28:59 a ve druhém 39:47. V obou utkáních předvedly obě družstva pohledný basket. Z obou stran byla utkání trošku tvrdší, ale korektní. Devět hráček z těchto dvou utkání pak nastoupilo do utkání U13. U benešovských tomu bylo obdobně, tam nastoupilo 8 hráček (hrajících v utkáních U12) do utkání U13.

V utkání U13 se nám bohužel na začátku nedařilo vsítit koš, byť jsme se v útoku několikrát pokusili. Benešovské hráčky ve třetí minutě vedly 0:7. Pak jsme se začali trefovat do koše, ale dotáhnout skóre se nám už nepovedlo. První čtvrtina skončila 9:17. Ve druhé čtvrtině se nám hlavně v útoku také moc nedařilo, bodový rozdíl stoupnul na 15:29. Ve třetí čtvrtině benešovské hráčky ještě zpřísnily obranu a naopak naše holky občas v obraně nestihly hostující hráčky pokrýt, bodový rozdíl se opět navýšil na 17:42. V poslední čtvrtině jsme hru trošku bodově zkorigovali, obrana na tom byla plus mínus stejně, ale v útoku se nám povedlo dát o něco víc košů. Utkání skončilo 26:54. Obdobně, jako předchozí dvě utkání, hra byla tvrdší, nicméně korektní. Naše hráčky v obraně podaly slušný výkon. V útoku se nám proti velmi kvalitní obraně ale bohužel moc nedařilo.

V neděli, v brzkých ranních hodinách, dorazilo do Mladé Boleslavi deset statečných. Doslova. Každá z těchto hráček si odehrála poctivých 2 x 8 minut bez střídání. Tři čtvrtiny utkání byly herně vyrovnané, z počátku jsme dokonce vedli ve 4. minutě 3:0. Postupně nám ale docházely síly. Nejvíce to bylo patrné ve třetí čtvrtině, ve které nám domácí hráčky nasázely o 16 bodů více než my jim. Přesto, první čtvrtina byla o 5 bodů, druhá o pouhé 2 body a poslední čtvrtina skončila plichtou. Závěrem si dovolím poděkovat domácímu trenérovi za jeho vstřícnost a pochopení v okamžicích, když se naše hráčky dostávaly do kyslíkového deficitu.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *