Předehrávané utkání s Brandýsem n L. dne 8.2.2023

0

Ve středu 8. února 2023 jsme vyrazili do Brandýsa nad Labem, kde jsme předehráli s domácím družstvem utkání, které se mělo uskutečnit v rámci jarních prázdnin. Utkání se hrálo od 18:00, takže jsme se domů vraceli až kolem deváté hodiny.

Utkání bylo určeno především pro hráčky, které nejsou nominovány do kvalifikačních utkání o NF, které se bohužel dostavily pouze 4. A tak jsme družstvo doplnili o 6 hráček hrajících kvalifikaci a 5 hráček nám pomohlo z kategorie U12. Do první a druhé čtvrtiny jsme rozložili hráčky rovnoměrně tak, aby si každá zahrála. Začátek utkání byl nebojácný, vedli jsme 0:4 pak 6:8, ale první čtvrtina nakonec skončila naší prohrou 20:8. Druhá čtvrtina pokračovala více méně obdobně, a tak v půlce utkání byl stav 32:17. Do třetí čtvrtiny pak nastoupily hráčky, co nejsou nominovány do kvalifikačních utkání a skóre se vyšplhalo ke konci této čtvrtiny na 55:19. Do poslední čtvrtiny nastoupilo všech šest hráček hrajících kvalifikaci a Míša. V této čtvrtině ukázaly hráčky skvělou obranu a několik rychlých protiútoků a kvalitních nahrávek na nabíhající hráčky do volného prostoru, a to vše s několika úspěšnými zakončeními. Poslední čtvrtinu jsme vyhráli 2:13. Utkání celkově skončilo naší prohrou 57:32.

Utkání splnilo svůj účel, a to nabírat herní zkušenosti, především hráčkami, co nehrají kvalifikaci. Byla tam spousta chyb v obraně a z toho pramenící spousta obdržených košů. Ale právě proto je účast na takovýchto utkáních důležitá, aby hráčky pochopily, kam si mají na hřišti stoupnout, jak mají bránit, jak doskakovat. Na druhou stranu bylo na hráčkách vidět, že se postupně rozehrávají, nicméně mají před sebou ještě dlouhou cestu. Jako velmi dobrý posun vyhodnocuji, že hráčky už tolik neztrácely míč jako dříve, tj. zlepšilo se zpracování nahrávek. Trošku mě mrzí, že si hráčky, co hrají kvalifikaci, nezkusily častěji ve hře staronové věci, které trénujeme na tréninkách. Občas to zkusily 👍, ale rád bych těchto technických kousků viděl víc, tj. nebát se je zkusit, přestože to třeba nevyjde. A jak je z níže uvedené tabulky vidět, i hráčky U12 byly platnými členkami týmu.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *