Sedmý turnaj Šmoulinka na Pastelce v Mladé Boleslavi 16.2.2020

0

V neděli 16. února 2020, jsme se vydali do Mladé Boleslavi na sedmý turnaj Šmoulinka. Na turnaj kvůli nemocnosti bohužel nedorazily Sadské vosy, a tak byl turnaj o polovičku kratší. Hráli jsme proti domácí Pastelce a mixu z Lomnice nad Popelkou.

Pastelka Mladá Boleslav – TJ Sokol Kladno 26:28 po prodloužení

Od začátku utkání bylo vidět, že obě družstva jsou výkonnostně vyrovnaná, což přispělo k napínavému průběhu celého utkání (v domácím družstvu nenastoupilo do hry 6 hráček ročníku 2009). Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Viděli jsme i skvělou akci hoď a běž – Lucka O. nahrála Verče S. a ta ji hned přihrávku vrátila zpět do běhu směrem ke koši.
V polovině poslední čtvrtiny jsme vedli dokonce o 8 bodů. Soupeřky však během tří minut srovnaly na 24:24. Cca minutu před koncem se Justýnka M. postarala o dvoubodové vedení. Holky se začaly radovat z koše a zapomněly na obranu. A jak to tak v basketbale chodí, předčasná radost bývá odměněna rychlým protiútokem a košem – vyrovnáno. Pak následoval náš faul při střelbě a soupeřky měly dva trestné hody. Naštěstí pro nás neproměnily ani jeden, a tak mohlo drama pokračovat prodloužením. V prodloužení padl jen jeden koš z naší strany, a tak se holky mohly radovat ze zaslouženého vítězství.

Lomnice nad Popelkou – TJ Sokol Kladno 68:11

Na mixu kluků a holek z Lomnice nad Popelkou bylo vidět, že jsou v průměru o rok starší než my. Byť byli rychlejší než naše děvčata, povedlo se nám jim několkrát utéct a skórovat z rychlého protiútoku. Na naší hře bych vyzdvihl především to, že když se holkám dařily přihrávky, tak jsme dokázali hru vyrovnat. Pravda, bylo to jen zřídka, nicméně při jednom útoku jsme měli míč v držení na útočné polovině více než 20 sekund a nahráli si více než pět přihrávek a přitom jsme přenesli hru z levé strany postupně na pravou. Tuto akci po utkání táta Káji vyhodnotil: „Tohle už vypadalo jako basket“. Mohu k tomu jen dodat – a proti silnějšímu soupeři.

Při pohledu na sumarizující tabulku košů mě těší, že z 19 skórovalo celkem 12 hráček. Vesměs všechny hráčky, které s námi začaly trénovat v září 2018, dnes dokáží ve vyrovnaném utkání skórovat.

Nezbývá než poděkovat rodičům za podporu – bez jejich podpory a fandění by nebyla atmosféra turnaje tak vynikající. Jen si do budoucna raději dejme více pozor na sprostá slova před takto malými dětmi. Mějme na paměti, že jsou ve věku, kdy rodiče jsou pro ně tím správným vzorem. ;o)
Velký dík patří také Vaškovi M. za pečlivost při zaznamenávání technických zápisů z utkání.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *