První herní zkušeností v nové sezóně byla pro nejmladší minižákyně U11 o prvním školním víkendu účast na tradičním turnaji Labský pohár v Pardubicích.

BA Sparta Praha kluci – Kladno 58:19 (34:11)

Úvodní utkání sezóny a hned proti klukům a pozdějším vítězům skupiny. Chvilku jsme se na hřišti hledali, pak velmi snažili, kluky i předčili v kombinaci, ale v rychlosti, síle, a přímočaré hře do koše se jim vyrovnat nedokázali. Přesto velmi sympatický výkon z naší strany.

Holásková 4, A. Perglová 4, A. Zahradníková 4, E. Bozděchová 3, Opálková 2, Padevětová 2, Dymáčková, Earl, B. Häcklová, A. Kounovská, Kruntorádová

SŠB Pardubice mix – Kladno 13:59 (4:21)

Tým pořádajícího klubu měl na zápas k dispozici jen devět zdravých dětí, my přibrali od malých Kačku s Luckou a utkání odehráli v široké rotaci třinácti hráček. Hráli jsme s chutí, zkušenosti byly na naší straně a dokázali jsme je přetavit v kolektivní hru a řadu pohledných akcí, na jejichž koncích se do střelecké listiny zapsalo hned jedenáct hráček.

E. Bozděchová 12, Kounovská 10, A. Zahradníková 8, B. Häcklová 6, Kruntorádová 6, Padevětová 6, Opálková 3, Dymáčková 2, Holásková 2, L. Ornstová 2, A. Perglová 2, Earl, Rájková

BK Přelouč – Kladno 32:23 (15:14)

Z naší strany maximální nasazení na hranici fyzických možností, bojovnost a obětavost. To byly hlavní atributy, které nás dlouho držely ve hře. Až v samém závěru nás kluci fyzicky a zásluhou technicky výborně vybaveného Horáka i bodově přetlačili. Klobouk dolů před naší vůlí a nasazením do hry.

Opálková 6, A. Perglová 6, A. Kounovská 4, Padevětová 3, E. Bozděchová 2, B. Häcklová 2, Dymáčková, Earl, Holásková, Kruntorádová, A. Zahradníková

BŠ Tygři Praha – Kladno 34:19 (19:7)

V nekonečném klání, v němž se více pískalo než hrálo, měly herní, fyzickou i mentální převahu dobře připravené a běhavé soupeřky. My jsme dali veškerou energii do předchozího utkání a po jednozápasové pauze toto dohrávali na pokraji fyzického a zejména psychického zhroucení.

E. Bozděchová 9, A. Zahradníková 4, A. Kounovská 2, Opálková 2, A. Perglová 2, Dymáčková, Earl, B. Häcklová, Holásková, Kruntorádová, Padevětová

BK Jihlava – Kladno 29:17 (13:9)

Brzké vstávání, dva zrychlené přesuny, balení, opět klučičí tým, bolístky, brzký začátek. Snad nikomu se moc nechtělo hrát, navíc zataženou obranu soupeřů jsme jen ztěžka překonávali. Přesto jsme dlouho drželi krok, v polovině třetí části dokonce vyrovnali. V poslední nás však nejlepší hráč soupeře osmi body definitivně zlomil.

E. Bozděchová 4, Opálková 4, Padevětová 4, Holásková 2, A. Kounovská 2, Dymáčková 1, Earl, B. Häcklová, Kruntorádová, A. Perglová, A. Zahradníková

BK Studánka Pardubice – Kladno 15:50 (10:34)

Také druhý pardubický tým postavil méně zkušené hráčky, my naopak pod vidinou posledního utkání zahodili všechny chmury, najednou nikoho nic nebolelo, po celý zápas jsme poměrně slušně bránili a zejména v první půli si otevřeli střelnici.

A. Kounovská 10, A. Perglová 10, E. Bozděchová 8, Padevětová 6, Earl 4, Opálková 4, Dymáčková 2, Holásková 2, Kruntorádová 2, A. Zahradníková 2, B. Häcklová

Po úvodním oťukávacím zápase jsme si dokázali, že jsme schopni soupeřit s každým. Kluci nás i přes veškerou snahu přetlačili fyzicky. Nicméně jsme si na turnaji vytvořili nový střelecký zápasový rekord, po vyšťavení se ve třetím utkání zvládli překlenout krizi a uzavřít turnaj vítězně, početnou skupinu fandících rodičů potěšit řadou pěkných individuálních i kolektivních akcí a hlavně dokázali hrát kolektivně v pěti lidech bez ohledu na to, kdo s námi jak dlouho trénuje a kdo má kolik zkušeností. Dobrý začátek sezóny.

Stává se, že ne všechny body jsou připsány správným autorům košů. I zde nejsou všechna čísla přesná, leč v historii budou zapsána v zápisech tak, jak je uvedeno výše. Nemělo by nám to vadit, neboť je pro nás vždy důležitější, jak uspějeme jako tým, než kolik bodů který jednotlivec zaznamená.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *