V neděli 22. září 2019 jsme zavítali do Slaného na turnaj Šmoulinky, kde jsme se utkali s družstvy Slaného, Kralup a Wizards Praha. Ze tří utkání jsme se radovali z vítězství jen jednou, a tak jsme získali bronzové medaile.

V prvním utkání jsme nastoupili proti domácímu týmu. Oproti turnaji v Kralupech do hry nastoupilo několik zkušenějších slánských hráček. V utkání jsme vstřelili koš jako první. Nicméně hned po prvním střídání se karta obrátila a během tří minut jsme obdržely 6 košů. Několikabodový náskok, který postupně narůstal, si pak soupeřky udržely až do konce. Naše děvčata se snažila soupeře dotáhnout, ale nedařilo se. Bylo vidět, že jsme pomalejší, v obraně si většinou nedokážeme pohlídat bráněnou hráčku, v útoku jsme více zbrklejší, při střelbě nemíříme ale odhazujeme obouruč míč směrem ke koši, zapomněly jsme na dvojtakty. Na druhou stranu se nebojíme driblovat a vzájemně se na hřišti vidíme. Dokážeme si přihrát – jen ta přihrávka zatím nemá tu správnou razanci. S přibývajícími minutami zápasu se i obrana nepatrně zlepšuje, snižuje se počet obdržených košů.

Ve druhém utkání byly soupeřem o něco mladší hráčky z Kralup. Příprava v šatně před utkáním přinesla své ovoce. Naše hráčky hrály více sebejistě, první koš jsme obdržely až těsně před koncem druhé čtvrtiny. Tři čtvrtiny našich hráček se v utkání trefilo alespoň jednou do koše! Ukázalo se, že když hrajeme proti méně zkušenějším soupeřkám, máme více sebejistoty. Dokonce se Terezka H. předvedla parádním dvojtaktem zleva se zakončením levou rukou! Svůj první soutěžní koš si vstřelily Justýnka, Verča M. a Terezka Z.

Před třetím utkáním s Wizards Praha byla také příprava v šatně, tentokrát zaměřená na správný obranný postoj. Holky se při utkání o něj snažily, ale proti rychlejším protihráčkám se jim to moc nedařilo.

Celkově jsme vstřelili 62 bodů a jen trošku faulovali. ;o)

Suma sumárum hodnotím výkon pozitivně. Na holkách je vidět, že je basket baví. Umějí se radovat z vítězství. A když přijde prohra se silnějšími, nenechají si náladu zkazit. Teď už jen trocha více soustředění na tréninkách a mít chuť dále se zlepšovat (nejen) v basketbalové technice. Pak může následovat výhra i nad silnějším soupeřem. Jako tým, včetně úžasné podpory rodičů, to společně dokážeme.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *