Utkání KP o víkendu 29.-30.4.2023

0

Poslední hrací víkend KP sezóny 2022/23 jsme hráli doma jak soutěž středočeské oblasti tak i severočeské. Ve středočeské oblasti jsme v sobotu odehráli dvě utkání o 5. místo s AŠ Mladá Boleslav. V severočeské oblasti pak více méně o 5. místo s BA LYNX Liberec, neboť TJ Slovan Varnsdorf už měl 4. místo jisté.

Sobotních utkání s Mladou Boleslaví se nám zúčastnilo 19 hráček, takže jsme obě utkání odehráli vždy v trochu jiné sestavě. Na obou stranách se hrál velmi hezký basketbal. Na našich hráčkách byla vidět větší jistota jak v útoku tak i v obraně (byť ne u všech hráček). Celkový dojem z obou utkání je velmi pozitivní, velmi mile překvapily i některé hráčky, co se neúčastnily kvalifikačních utkání. 👍
Lehké shrnutí obou utkání – v prvním utkání jsme nad Mladou Boleslaví vyhráli 69:37 (20:2, 29:15, 47:31) a ve druhém utkání jsme vyhráli 64:25 (14:11, 35:17, 43:23). Obsadili jsme tak 5. místo ve středočeském kraji.

První nedělní utkání se hrálo s BA LYNX Liberec o 5. místo v severočeské oblastní soutěži. Do utkání naše hráčky nastoupily sebejistě a první čtvrtinu jsme vyhráli 14:5. Druhá čtvrtina byla naprosto vyrovnaná. V útoku se nám dařilo, holky si skvěle nahrávaly. Ale v obraně to byla bída. V poločase byl stav 25:15. Ve třetí části si naše holky vypracovaly krásné útočné akce a libereckým hráčkám bodově odskočily na rozdíl 22 bodů, tato třetina skončila 46:24. V poslední čtvrtině se ale rozjely liberecké hráčky a začaly bodové manko velmi rychle snižovat. Přesto se nám podařilo dovést utkání do vítězného konce. Utkání skončilo o pouhých osm bodů 50:42.

Do druhého a posledního utkání proti TJ Slovan Varnsdorf jsme již nastupovali s jistotou 5. místa v severočeské oblasti. Varnsdorfské hráčky byly nad naše síly, stejně jako tomu bylo i v předchozích utkáních. V první čtvrtině jsme s nimi ještě drželi krok – 12:8, ale v poločase už bylo o vítězi utkání více méně rozhodnuto – 44:12. Byť jsme třetí čtvrtinu vyhráli o jedenáct bodů – 50:29, poslední čtvrtinu jsme prohráli o dvacet bodů – utkání skončilo 76:35.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *