Utkání KP v neděli 15.1.2023

0

V půlce ledna 2023 jsme na domácí půdě odehráli dva zápasy s týmem Chomutova. Původně jsme měli hrát i dvě utkání se Slaným, ale pro vysokou nemocnost byla tato utkání odložena. A tak jsme z přípravných důvodů do prvního utkání nominovali hráčky, co se budou účastnit za týden kvalifikačních utkání o postup do národního finále s Brandýsem nad Labem. Do druhého utkání nastoupily všechny hráčky, co se dostavily na 5. ZŠ, a to včetně hráček U12, doplnilo je pět hráček z prvního utkání.

V prvním utkání se z kraje ujaly vedení hostující hráčky, získaly si náskok dvou košů. Pak ale naše hráčky zabraly, v obraně nenechaly chomutovským levharticím kousek volného prostoru. V útoku se pak zadařilo i střelecky, a tak jsme po první čtvrtině vedli o 19 bodů. Ve druhé čtvrtině holky trend těsné obrany a úspěšné střelby udržely, a tak jsme v půlce utkání vedli o 35 bodů. I druhá půle utkání si udržela laťku našich akcí slušně vysoko, hráčky hrály týmově, viděly se vzájemně na hřišti, nahrávaly si. Moc hezky se na to koukalo, můžete posoudit sami na níže uvedeném videu (díky, Petře, za záznam). Holky zaslouženě zvítězily 77:14.

Druhé utkání začalo slibně, první čtvrtina byla herně vyrovnaná, vyhráli jsme ji o tři body. Ve druhé čtvrtině se ale přestalo těsně bránit, hostující hráčky nám utíkaly, neboť jsme jim nechávali hodně volného prostoru. A tak jsme měli v polovině utkání manko deseti bodů. Do třetí čtvrtiny jsme nasadili pět rychlých rozehrávaček bez podkošových hráček. Předvedly moc hezké a rychlé akce s jednou dvěma nahrávkami a úspěšným zakončením. Hra byla vyrovnaná, bodové manko se nepatrně zvýšilo na dvanáct bodů. Do poslední čtvrtiny nastoupily vyšší hráčky, bohužel už ale zahrála svou roli únava. Holky hrály relativně nesoustředěně a hodně individuálně, a tak se skóre už nepodařilo dotáhnout. Podlehli jsme Chomutovu 33:46.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem divákům za úžasnou atmosféru během obou utkání. Jak jsem již psal v úvodu, příští víkend nás čeká kvalifikace o národní finále, v sobotu v Brandýse nad Labem a v neděli u nás doma. Tak neváhejte a přijďte fandit, holky vaší podporu potřebují.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *