Brandýský pohár 2022, 10.-12.06.2022

0

Po delším čase jsme se opět dostali do Brandýsa nad Labem, tentokrát to byl Brandýský pohár 2022. V kategorii U13G se turnaje zúčastnilo 12 družstev. Oficiální stránky s výsledky naleznete zde: ON-LINE VÝSLEDKY U13G 2022 (bkbrandys.cz)

Los nás do základní skupiny zařadil do skupiny G, kde nás čekali dva opravdu silní soupeři – Studánka Pardubice (pátí na národním finále) a HB Basket Praha (vítězky festivalu). Ani v jednom utkání nám soupeřky nedaly šanci. S Pardubicemi se nám v hale Sportcentra podařilo v druhé části zápasu vstřelit alespoň 4 koše. V utkání s HB Basket odehraném v ZŠ Na Výsluní se pak naše hráčky v doopravdy oboustranně drsném utkání velmi slušně rozehrály a nenechaly si v utkání nic líbit. Hlavní zásluhu na tomto nehezkém utkání měl bohužel rozhodčí, který nepískal zásadní fauly. Toto utkání jsme naštěstí přežili bez zranění a paradoxně to holky vybudilo v následujících utkáních ke skvělému výkonu. Základní skupinu jsme tak skončili na posledním třetím místě, a tak nás čekala čtyřčlenná skupina o 9. místo, hrálo se každý s každým. Ještě podotkněme, že jsme v základní skupině měli vítěze celého turnaje (Studánku Pardubice) a vítěze pavouka o 5. místo (HB Basket Praha).

Všechna tři utkání ve skupině o 9. místo jsme odehrály v ZŠ Stará Boleslav. Nejprve nás čekala Mladá Boleslav. Naše hráčky nenechaly nic náhodě. Ujaly se vedení, které si udržely až do konce utkání. Druhé utkání jsme hráli s USK Praha. Tohle byly nervy až do konce. Ve velmi vyrovnaném utkání jsme nejprve soupeřkám utekli až o osm bodů. Ve druhé čtvrtině jsme ale nevsítili ani jeden koš, a tak nás soupeřky dotáhly o pouhé dva body na stav 10:8. Na konci třetí třetiny byl stav nerozhodný 14:14. Pět minut před koncem USK dokonce vedlo 18:16. V průběhu celé čtvrté čtvrtiny ale excelovala Kačka, která skórovala třikrát za sebou, a tak pomohla Surikatám ke konečnému vítězství 20:18. Právem si tak z turnaje odnesla odměnu za nejužitečnější hráčku.

V posledním utkání nás čekaly hráčky z Hradce Králové U12, tedy ročník 2011 a ml. Do poloviny utkání jsme se soupeřkami drželi krok, v půlce byl stav 6:6. Naše hráčky makaly, ale byla na nich postupně již znát únava a nepřesnosti. Pak ale královohradecké hráčky zabraly v obraně a naše hráčky na jejich hru nenašly odpověď. Utekly nám ve třetí čtvrtině o 6 bodů, což v průběhu poslední čtvrtiny zvýšili až na náskok 11 bodů. A byť se naše hráčky snažily ještě utkání otočit, když stáhly skóre na rozdíl pouhých 5 bodů, nenechaly si soupeřky utkání v závěru vzít. Podlehli jsme 16:24.

A tak mi vycházelo, že na základě vzájemných zápasů USK Praha, Hradce Králové a Kladna, jsme se umístili na 11. místě. K mému překvapení ale Mladá Boleslav porazila Hradec Králové U12 těsně 21:20, což s celým pořadím úplně zamíchalo. Dva body v utkání, ve kterém jsme nehráli, rozhodlo nakonec o našem umístění na krásném 9. místě.

Poděkování patří rodičům, kteří přijeli holkám zafandit. Ti, kteří se přijeli podívat na naše utkání s USK Praha, zřejmě na toto vypjaté utkání dlouho nezapomenou. Toto i další utkání si můžete připomenout z videí, které natočil Petr a které naleznete níže. Velký dík Milanovi a Romaně za registraci na turnaji a odvoz bagáže do Brandýsa. A další velké poděkování patří Robertovi, především za zajištění nedělní snídaně a odvoz bagáže zpět do Kladna.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *