Šmoulinka v Lomnici nad Popelkou 06.03.2022

0

Ze sobotního dvojutkání KP v Poděbradech jsme se na neděli přesunuli do Lomnice nad Popelkou. V ubytovně měli slušně vybavenou kuchyňku se společenskou místností, takže rodiče mohli holkám připravit pohodové ranní vstávání a společnou snídani.

V Lomnici nad Popelkou nás uvítala skvěle vybavená obrovská multifunkční hala, kterou můžeme Lomnici jen tiše závidět. Utkání se hrála na 4x 10 minut hrubého času. Z utkání se nepořizoval zápis, takže není poklad pro statistiky z utkání. Tento turnaj Šmoulinka byl skvělou příležitostí nabrat zápasové zkušenosti pro všechny hráčky, které se turnaje zúčastnily.

V prvním utkání jsme hráli s o rok mladšími kluky ze Sokola Dubeč. Všechny hráčky měly příležitost ukázat, co umí. Kluci z Dubče ještě pořádně nebránili, a tak se našim děvčatům hrálo celkem snadno. Přestože se nám dařilo dělat spousty nepřesností, povedlo se nám vstřelit 54 bodů. Výsledné skóre bylo 54:14.

Druhé utkání proti domácímu smíšenému týmu bylo velmi vyrovnané a napínavé. Cca 6 minut před koncem utkání bylo skóre vyrovnané 33:33. Tři minuty před koncem jsme vedli 37:35. A ještě minutu před koncem bylo stále vyrovnáno 37:37. Bohužel v poslední minutě jsme dostali dva koše a utkání skončilo naší prohrou 37:41.

Ve třetím utkání jsme se utkali se začínajícími hráči a hráčkami z Jablonce. Byla to výborná příležitost pro větší zapojení méně zkušenějších hráček do hry. Utkání jsme vyhráli 58:5.

Celý turnaj provázela velmi přátelská atmosféra. Pořadatelé měli turnaj skvěle připravený. Rodiče i další diváci svým fanděním pomáhali hráčkám i hráčům zvýšit svůj výkon na hřišti. Rodičům tak patří dík nejen za vytvoření bezva atmosféry, ale i za zajištění zázemí pro holky – ranní snídaně i turnajová strava dodávaly holkám energii po celou dobu turnaje. Poděkování patří i naší zdravotnici Petře i oběma Petrům kameramanům.

Sestřih utkání a fotografií od Petra Dotlačila

Videa od Petra Soukupa z utkání

A zasloužená odměna před cestou domů…

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *