KP Kladno – Mladá Boleslav 05.02.2022

0

V sobotu 5. února 2022 se odehrála dvojička krajského přeboru s družstvem z Mladé Boleslavi. Naše holky dostávají na posledních tréninkách více do těla, trénujeme přihrávky, protiútoky, driblink bez koukání na míč a postupně je to na hře více vidět.

První utkání začalo humornou vložkou, kdy hostující hráčky v úvodu ztratily míč pod naším košem. Vyhazovali jsme tak pod svým košem a Justýnka místo rozehrávky hned začala střílet na vlastní koš. Napodruhé byla úspěšná. Holky to naštěstí nerozhodilo, dostali jsme se do vedení a po první osmině jsme se tomu s Justýnkou společně zasmáli. A teď již můžu přidat jen samou chválu, holky si ji naprosto zaslouží. Hrály opravdu moc dobře, na hřišti se viděly a dávaly si vzájemně krásné nahrávky. Moc hezky se na to koukalo. Posuďte sami, video z utkání naleznete na konci příspěvku. Vyhráli jsme 75:38.

Přestože nám během první čtvrtiny druhého utkání odpadly více méně tři hráčky, tak se utkání vyvíjelo slibně. Bohužel pouze do poločasu. Naše holky vývoj utkání tak trochu uspal, takže si ve třetí čtvrtině utkání nechaly během prvních tří minut nasázet pět košů za sebou. Hosté vyrovnali, a tak tato čtvrtina skončila nerozhodně. Závěrečnou čtvrtinu více méně odehrála mladoboleslavská hráčka Hájková S. sama, vsítila nám za tuto čtvrtinu sedm košů. Tato hráčka kromě čtyř minut na začátku druhé čtvrtiny odehrála celé utkání. Utkání skončilo v náš neprospěch 52:56. Ponaučení? I když vyhráváme, nesmíme ve hře polevit.

Celkově musím všechny hráčky pochválit, opět je na nich vidět posun. Terka H., Anička, Lucka, Maky, Jana, Verča, Anetka, Yoni, Kačka, Terka Z., Bětka, Nela, Justýnka i Eliška ukázaly, že chtějí hrát, že na sobě pracují a že na hřišti zase o něco víc přemýšlí. Nastřílených 75 bodů v jednom utkání je zatím maximum, co jsme v krajském přeboru letos dali za jedno utkání (a možná i za předchozí sezóny).

Pevně věřím, že se divákům / rodičům obě utkání líbila a že se přijdou ve větším počtu podívat i příště. Hned ve středu a čtvrtek nás čeká kvalifikace. Na závěr si všem dovolím poděkovat za podporu a fandění. Speciální poděkování Denise, Róze a Martinovi za stolek a Petrovi za zpracování videa.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *