Po dopoledním zápase s Příbramí čekaly na starší minižákyně U13 první říjnovou sobotu první duely Severočeského přeboru v domácím prostředí.

Kladno – Slovan Litoměřice 45:34 (10:14, 25:22, 35:32)

Zřejmě pod dojmem vysokého dopoledního vítězství jsme začali laxně a mysleli si, že se soupeř porazí sám. Jenže za čtyři minuty jsme prohrávali 4:12 a sami posadili Litoměřice do sedla. Po oddechovém čase se přece jen na naší straně objevilo větší nasazení do hry, na dostřel nás vrátila dvěma koši Anežka a při zlepšené obraně jsme se v polovině druhé části dostali poprvé do vedení košem Terky H., která úspěšně zastoupila starší sestru. Snaživé Severočešky ovšem nesložily zbraně, v úvodu třetí čtvrtiny využily našeho střeleckého výpadku a osmibodovou šňůrou si vzaly vedení zpět. Naštěstí opět přišel přesný zásah Anežky, karta se obrátila a naši osmibodovou odpověď zakončil úspěšnou střelou další benjamínek zapůjčený ze Surikat Nela. Vše rozhodla až poslední část, v níž jsme šest minut neinkasovali a mohli se spolehnout na dravou Elišku, která kromě jiného nepromarnila ani jeden ze čtyř trestných hodů.

A. Kounovská 8, Dymáčková 7, Kadlecová 6, Kruntorádová 6, T. Häcklová 4, Holásková 4, S. Valášková 4, Earl 2, Opálková 2, Tauberová 2, Kohoutová, Melicharová, A. Perglová, A. Valášková, A. Zahradníková

Kladno – Slovan Litoměřice 55:28 (19:2, 33:14, 41:24)

Jak jsme první duel zakončili, tak jsme odvetný začali – precizní obranou, která soupeřkám povolila za čtvrtinu pouze jeden zásah. Útočné snahy pak korunovala svým prvním košem ve starší kategorii Markéta. V dalším průběhu jsme v široké rotaci všech šestnácti hráček kontrolovali vývoj a s jistotou si došli pro druhou výhru.

A. Kounovská 8, Opálková 8, S. Valášková 8, A. Perglová 7, Earl 4, Kadlecová 4, A. Zahradníková 4, Dymáčková 2, Holásková 2, Kohoutová 2, Kruntorádová 2, Lochovská 2, Rájková 2, Dimitrova, Melicharová, A. Valášková

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *