Napínavá Šmoulinka v Olomouci

0

O víkendu 19.-20. září 2020 jsme vyrazili do Olomouce na Šmoulinku. Turnaje se zúčastnila družstva domácí Olomouce, velmi silný tým z Ostravy a spřátelený tým HB Basket.

Do Olomouce jsme přijeli již v sobotu, a tak jsme se mohli podívat na toto krásné město. Procházka vedla po místním parku, pak okolo hradeb k botanické zahradě, u které jsme zašli do Pevnosti poznání. Tam holky si mohly odzkoušet různé (nejen) fyzikální zajímavosti. Např. pohled na komára či nohu včely pod mikroskopem vypadal děsivě. Cesta na večeři vedla centrem Olomouce přes Dolní a Horní náměstí, kde je několik kašen. Na Horním náměstí jsme pak šli okolo monumentálního sloupu Nejsvětější trojice a Olomouckého orloje, který se bohužel teď opravuje.

Ale zpět k basketu. V prvním utkání nás čekalo domácí družstvo. Holky si hned v úvodu utkání utvořily náskok několika bodů a tento náskok si průběžně udržovaly až do konce. Byť soupeřky ke konci utkání začaly náš až čtrnáctibodový náskok trochu snižovat, vítězství 45:37 jsme udržely.

Ve druhém utkání jsme hráli se silným týmem z Ostravy. Holky bránily co jim síly stačily, a tak donutily soupeřky k častým chybám. V poločase byl stav 8:22 v náš neprospěch, nicméně takovýto stav považuji za velký úspěch (domácí hráčky v poločase od ostravských hráček dostaly nadílku více než 50 bodů). Pak nám již začali trochu ubývat síly, konečný výsledek 10:60.

Do posledního utkání jsme nastupovali řekněme jako lehký favorit. Holky z HB Basket nás však trochu zaskočily a ujaly se vedení. Utkání bylo skvěle vyrovnané, chvíli jsme vedli my, chvíli soupeřky. Prostě skvělé nervy, fandilo se na obou stranách. Asi 1:30 do konce jsme prohrávali o 4 body. Time, příprava akce, povedla se – koš! Teď to chtělo jen ubránit a dát ještě jeden koš – ale už se to nepovedlo. Konečný stav 35:37.

Ostrava turnaj Šmoulinky s převahou vyhrála. Olomouc, HB Basket a my jsme měli po jednom vítězství. Rozhodovalo skóre ze vzájemných zápasů. A to jsme měli nejlepší my. Kdybychom v posledním utkání prohráli o šest bodů, už to bylo všechno jinak. Takže – úžasné druhé místo, které si holky na 100% vybojovaly! Ubránily soupeřky a dávaly košíky!

Závěrem patří i obrovský dík rodičům, kteří zajistily hráčkám skvělý servis. Jen tak namátkou, moc si vážím zajištění dětských porcí k večeři, banány, jablka, pití a pizza v průběhu nedělního turnaje, řešení různých zranění. A hlavně fandění hráčkám! Mohli jsme se tak v roli trenérů plně soustředit na všechna tři utkání.

P.S. Na neplánovanou okružní projížďku Olomoucí při zpáteční cestě na vlakové nádraží asi budu dlouho vzpomínat. ;o)

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *