Výhru trefilo čtrnáct střelkyň

0

V sobotu 22. února čekala na nejmladší minižákyně U11 v přípravné soutěži domácí odveta proti okresnímu soupeři ze Slaného.

Kladno – Slaný 52:43 (10:9, 18:17, 30:30)

Nastoupili jsme v plné sedmnáctičlenné sestavě, poprvé i s Verčou, soupeř pod vedením kapitánky, exkladenské Milušky, bez klíčové hráčky Grzonky vypomáhající starším slánským děvčatům. Vyrovnané utkání se dočkalo zápletek po přestávce. Nejprve nám přímočaře hrající velká Niky a Anežka získaly šestibodový náskok. V další čtyřminutovce jsme poprvé neubránili do té doby nebodující Urbanovou a před poslední čtvrtinou zachraňovaly remízu Míša a Sofí. Během předposlední čtyřminutovky jsme definitivně rozhodli – výbornou obranou, zejména v podání Kouny, a kolektivním pojetím, když skóre překlopily o deset bodů na naši stranu přesnými zásahy obě Niky, Lůca, Alice, Kouny a Messi. Závěr jsme za oboustranně skvělé divácké kulisy bezpečně pohlídali i zásluhou přesné ruky Sofí, které servírovala chytré přihrávky Eli (hoď a běž v jejich podání bylo dokonalé).

Padevětová 9, Vovsíková 6, A. Zahradníková 6, E. Bozděchová 4, Dymáčková 4, Holásková 4, Opálková 4, A. Perglová 4, B. Häcklová 2, Kohoutová 2, Kruntorádová 2, A. Valášková 2, S. Valášková 2, A. Kounovská 1, Earl, E. Kadlecová, V. Lendacká

Kladno – Slaný 37:29 (4:11, 13:13, 23:18)

Odvetu jsme zřejmě v návalu euforie z předchozího vítězství nezačali vůbec dobře. O náš návrat do utkání se zasloužily ve druhé části zejména Sabča a velká Niky. Pak jsme se vrátili ke kolektivnímu pojetí, Anička P. po pěkné akci a Emča z celou pěticí dobře zahraného rychlého protiútoku nám brzy po obrátce získaly náskok, který jsme do konce už jen navyšovali.

S. Valášková 10, A. Perglová 6, A. Kounovská 4, Vovsíková 4, Padevětová 3, E. Bozděchová 2, Earl 2, Holásková 2, Kruntorádová 2, A. Zahradníková 2, Dymáčková, B. Häcklová, E. Kadlecová, Kohoutová, Opálková, A. Valášková

Za nasazení a prožití obou zápasů uznání pro všechny zúčastněné z řad hráček i diváků. Snažili jsme se poctivě bránit (skvěle Kouny, Bára, Eli, Aničky), ale hlavně upřednostňovali přihrávku před driblinkem, zrychlovali hru a mohli se spolehnout na kteroukoliv hráčku – opět byly všechny platné. Vždyť v prvním zápase jsme měli dvakrát více úspěšných střelkyň než Slaný a dokonce skórovalo více našich hráček, než kolik jich soupeř do zápasu postavil. Kolektivní dílo.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *