Úspěšný boj U11 o Národní finále

0

Hned po Mikuláši čekal na nejmladší minižákyně víkend sezóny – kvalifikace o Národní finále s Brandýsem. Vítěz dvojzápasu měl jistotu startu na NF.

Brandýs n.L. – Kladno 48:74 (11:17, 14:36, 32:60)

Oboustranně útočně laděné utkání přineslo v první čtvrtině střelecký souboj Princová – Perglová (obě 10 bodů). My ale měli ještě druhý trumf v podobě šestibodové Lůcy. Druhá část se nesla ve znamení naší převahy na hřišti i v hledišti. Tu mezi koši za výborné osobní obrany bodově zúročilo kvarteto Sofí, Messi, Anežka a ze svatební oslavy odvolaná Ellen, čímž nám zajistilo klíčový náskok. Po přestávce pokračovalo ofenzivní představení, kdy neúnavnou Princovou přestřílela po rychlých kontrech a nápadité kombinační hře naše čtveřice Anička P., Alice, Ellen a Adéla. V poslední části nás podržela osmi body Anička O., maličko jsme polevili až při vedení 72:40 a zápas ukončila přesnou trefou vynikající obranou unavená Aneta.

Opálková 16, A. Perglová 16, E. Bozděchová 12, Dymáčková 6, A. Valášková 6, A. Zahradníková 6, Padevětová 5, E. Kadlecová 2, A. Kounovská 2, Kruntorádová 2, Kohoutová 1, Earl, B. Häcklová, Holásková, Rájková

Kladno – Brandýs n.L. 61:56 (6:18, 28:26, 48:40)

V nedělní odvetě před zcela zaplněným a skvěle fandícím hledištěm nám utekl začátek, od druhé čtvrtiny jsme se ale vrátili k sobotní živé hře. Dvěma koši nás restartovala Kouny, která navíc ubránila nebezpečnou Poštolkovou, fantastickou pasáží korunovanou osmi body nás přiblížila na dostřel a dodala sebevědomí Adéla, pak se přidalo trio Anička P., Lůca a Eli a do přestávky dokonalo obrat. Ve třetí části jsme zásluhou kolektivní hry a dobře hraných protiútoků ještě více odskočili. V úvodu poslední kvarty Poštolková čtyřmi koši snížila náš náskok na dva body. Tým se ale semkl, Anička P. rychle našla dvě přesné odpovědi a závěrečný bojovný výkon celé pětice potvrdil za potlesku publika náš postup.

A. Perglová 12, A. Valášková 10, Dymáčková 8, E. Bozděchová 6, Padevětová 6, E. Kadlecová 5, A. Kounovská 4, Opálková 4, B. Häcklová 2, Holásková 2, Rájková 2, Earl, Kohoutová, A. Zahradníková

Jestliže jsme naši podzimní snahu směřovali k tomuto víkendu, došla naplnění. Hráli jsme náš doposud nejlepší basketbal. Poctivá práce v obraně 1 na 1, po zisku okamžitá snaha o rychlý protiútok s důrazem na přihrávku volné hráčce místo zbytečného driblinku, bez bázně v útočné hře 1 na 1 s využitím z tréninku přenesených kombinací a záblesky chytrých přihrávek (jen doskok, zejména obranný, nás trápil). Důkazem jsou počty nastřílených bodů, o které se v každém ze zápasů postaralo vždy jedenáct úspěšných střelkyň. A právě vyrovnanost týmu byla jedním z určujících faktorů série, která musela bavit hráčky i diváky. Právě pro tyto zážitky se basketbal hraje. Díky za ně.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *