Elévky proti Benešovu potěšily

0

Týden po výprasku od Sadské chtěli naše nejmladší v předehrávce s Benešovem dokázat, že se přece jen zlepšujeme.

Kladno – Benešov   15:69   (2:21, 4:39, 8:47)

Úvod ovšem výše zmíněnému nenapovídal. Opakující se chyby, zejména nedůrazné uvolnění pro míč a z toho pramenící řada zkažených přihrávek, zajistily soupeřkám rychle dvacetibodové vedení. Až těsně před koncem čtvrtiny se střelecky prosadila Ellen a pomohla nám najít ztracenou víru ve vlastní síly. To se projevilo zejména po přestávce, kdy ve třetí čtvrtině stejná sestava Ellen, Nikola, Eli, Sofí (připsala si první soutěžní koš), Anička O. a střídající Anežka sehrála se stejnou sestavou soupeřek úplně jinou, vyrovnanou hru s výbornou obranou, snahou o rychlý přechod do útoku a rostoucím počtem dobrých a účelných přihrávek. K lepšímu výsledku čtvrtiny než 4:8 chyběla jen větší jistota při zakončení. Tu pak převedla v závěrečné části třemi koši Aneta a spolu s Miluškou tak bodově korunovala herní zlepšení celého týmu.

A. Kounovská 6, E. Bozděchová 2, Dymáčková 2, E. Kadlecová 2, Padevětová 2, M. Kovářová 1, Holásková, Kruntorádová, Opálková, A. Perglová, S. Valášková, A. Zahradníková

Kladno – Benešov   17:60   (8:20, 12:32, 15:46)

Kvalitu hry jsme udrželi i v úvodu odvetného duelu, kdy se hra přelévala ze strany na stranu, nám se dařilo zakončovat a po čtyřech minutách jsme prohrávali pouze 8:12. S postupem času se ale projevila fyzická a věková převaha soupeřek. Nám síly rychle ubývaly a i proto jsme produkovali stále více chyb. Přesto jsme vydrželi bojovat až do konce, kdy si prvním košem ze hry udělala radost naše zatím nejlepší střelkyně trestných hodů Anežka. Velké zlepšení prokázala také Anička P., která dokázala do zápasu přenést kvalitní driblink pravou i levou a odměnou jí byly koše hned ve třech čtvrtinách.

A. Perglová 5, A. Kounovská 4, Holásková 2, E. Kadlecová 2, M. Kovářová 2, Kruntorádová 2, E. Bozděchová, Dymáčková, Opálková, Padevětová, S. Valášková, A. Zahradníková

Přes spoustu chyb lze všechny hráčky pochválit za zřejmě nejzásadnější věc – snažili jsme se hrát jako tým. Rapidně narostl zejména počet přesných přihrávek stejně jako jejich smysl. Snažili jsme se hledat volnou spoluhráčku před sebou a často se nám to dařilo. I proto se do listiny střelců v obou zápasech zapsalo hned pro nás rekordních devět hráček. Jen tak dál.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *