První prosincovou neděli jsme zavítali do Peček, kde jsme poměřili síly nejprve s místními a pak s pardubickými hráčkami. První utkání jsme hráli od 9:30, a protože jsme do Peček jeli vlakem přes Prahu s několika přestupy, měli jsme setkání na nádraží už dvacet minut po šesté ranní. S cestou nám pomohli mamka Aničky O. a táta Lucky, a tak jsme ve složení Alice, Anička O., Sabina, Anička P., Ellen, Lucka, Sofia, Eliška, Nikola a za pomocí Stely a Kačky z U12 nastoupili do utkání s domácím týmem Peček.

Pečky – Kladno 68:14 (17:0, 15:2, 24:8, 12:4)

Po úvodním herním pokřiku Hej, hej, hej, Kladno je nej! jsme s kapitánkou Niki nastoupili na palubovku proti Pečkám. Soupeř byl rychlejší, častokrát se nám nepovedlo ani nahrát si. Přesto se nám dařilo vydriblovat a přihrát si, ale měli jsme střeleckou smůlu, Stele, Kačce a Sabině se nedaří po doskokách zakončovat. Smůlu jsme protrhli až těsně před koncem druhé čtvrtiny košem Messi. Ve třetí čtvrtině se ale podařilo zabodovat ještě dvakrát Aničce O. a po jednom koši přidaly Stela a Kačka. Pak se ještě po faulu dostala k hodu dvou šestek Nikola, a přestože byly hody dobře mířené, oba skončily jen na obroučce. Ve čtvrté čtvrtině ještě jednou zabodovala Anička O. a utkání zakončila ještě jedním košem Stela.

Opálková 8, Cinibulková 4, Hvězdová 2

Pardubice – Kladno 75:5 (12:3, 30:0, 18:0, 15:2)

Se stejným pokřikem, ale nyní s kapitánkou Stelou, jsme nastoupili do dalšího zápasu, tentokrát s ještě více zkušenějším soupeřem. V 6. minutě byla Sofia faulována při střelbě, první šestka skončila ještě před obroučkou, ale na druhou se pekelně soustředila a povedl se jí vzorový oblouček, který skončil přesně uprostřed koše. Chvilku na to se povedl krásný koš Aničce P. a chvilku jsme prohrávali jen o tři body. Skvělá akce Niky, Alice a Stely bohužel skončila bez koše. Bojující Ellen při samostatném nájezdu při dvojtaktu uniká míč do autu. Třetí čtvrtinu jsme začali úspěšnou obrannou akcí Aničky O., Lucky a Stely, kterou Anička zakončila čistým košem, bohužel vlastním. Přestože jsme bojovali stejně jako v předchozím utkání, bylo vidět, že jsme pomalejší jak při driblinku tak při příjmu přihrávky i při návratu do obrany. Soupeř uměl využít jakékoli naší chybičky, což vedlo ke spoustě ztracených míčů, často na vlastní polovině hřiště. A tak jsme dlouhé minuty nedali žádný koš. V závěru utkání se po krásné souhře celé pětky povedl koš ze střední vzdálenosti Elišce.

Perglová 2, Kadlecová 2, Padevětová 1

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *