Kvalifikace o národní finále U12 se Sadskou 3.12.2022 a 4.12.2022

0

První prosincový víkend jsme odehráli dvě kvalifikační utkání o postup na národní finále U12, tedy kategorie 2011 a mladší. Družstvo sadských vos ŠBK Parker-Hannifin Sadská patří mezi top týmy středočeského kraje v naší kategorii. Utkání to nebyla vůbec lehká, hráčky obou týmů si sáhly na dno svých sil. Obě družstva dala do utkání vše co umí, včetně bojovnosti a nasazení. Byla to velmi basketbalově a férově odehraná utkání. Našim hráčkám se podařilo zvítězit v obou utkáních, a tak nás v březnu 2023 čeká další dvě kvalifikační utkání, tentokrát s Benešovem, který o stejném víkendu dvakrát porazil družstvo Slaného. V březnu se tedy rozhodne, kdo postoupí na Národní finále (účastní se 12 nejlepších družstev republiky) a kdo se zúčastní Festivalu (účastní se druhých 12 nejlepších družstev republiky).

V sobotním utkání v Sadské jsme měli skvělý nástup. Ujali jsme se vedení hned v úvodu a postupně jsme náskok zvyšovali. Na konci první čtvrtiny jsme již vedli o 8 bodů. Ve druhé čtvrtině jsme až do 6. minuty udržovali cca desetibodový náskok, který se nám podařilo udržet až do konce první půle, která nakonec skončila naším 12 bodovým vedením. Třetí čtvrtina byla vyrovnaná, na jejím konci byl bodový rozdíl jako v poločase. Tento náskok jsme si udrželi až do 3. minuty poslední čtvrtiny. Pak ale na naše hráčky začala trochu dopadat tíha utkání a částečně i vyčerpání z těžkého zápasu. S tím se u nás začala pomalu projevovat nesoustředěnost a nepřesnost a hráčky Sadské se o to více snažily utkání zvrátit ve svůj prospěch. Rozdíl skóre se dlouho pohyboval mezi 6 až 8 body, v závěru dokonce pouze o 5 bodů. Poslední koš jsme ale vsítili my a tak utkání nakonec skončilo naším vítězstvím 61:68. Přestože podalo naše družstvo skvělý výkon jako celek a všechny hráčky si zaslouží velkou pochvalu, dovolím si tu vypíchnout excelentní výkon Terky Häcklové, která pronikala do vosího hnízda jako nůž máslem, a tak v utkání nastřílela úžasných 26 bodů! A hned v závěsu za ní Mája Vaňhová se 14 body a Lucka Ornstová se 12 body. Ještě se povedlo skórovat Kačce Rájkové (4), Bětce Soukupové (3), Aničce Dotlačilové (2), Janě Kučerové (2), Míše Karlové (2), Viki Bálintové (2) a Elišce Holečkové (1).

Nedělní utkání na domácí půdě opět začalo naším nástupem. Holky nenechaly nic náhodě a na konci první čtvrtiny jsme vedli o 14 bodů. Druhá čtvrtina byla vyrovnaná, poločas skončil o 12 bodů. Ve třetí čtvrtině jsme sadským vosám utekli na 25 bodů. Poslední čtvrtina byla opět stejně vyrovnaná jako ta druhá, takže jsme si bodový náskok udrželi až do konce. Utkání skončilo 73:50. Ještě jednou musím pochválit celé družstvo, holky hrály úžasně. Makaly v obraně, přemýšlely v útoku. A hlavně! Trefovaly se do koše! Nejvíce bodů vstřelila Kačka Rájková, bylo jich 19. Hned za ní Lucka Ornstová s 11 body, Terka Häcklová s 9 a Anička Dotlačilová s 8. Dále se podařilo skórovat ještě Kačce Slabé (6), Míše Karlové (6), Elišce Holečkové (4), Bětce Soukupové (4), Kiki Průchové (4) a Máje Vaňhové (2).

K férově odehraným oběma utkáním přispělo i citlivé soudcování rozhodčích, kteří nastavili rozumnou laťku pro posuzování přestupků a faulů a tím udržovali plynulé tempo hry. Obrovské poděkování patří všem rodičům, spoluhráčkám, sourozencům, prostě všem fandícím, co přišli holky podpořit. Vytvořili úžasnou atmosféru, která pomohla holkám podat výborný výkon. A kdo se nemohl dostavit na utkání osobně, může se na části z obou utkání podívat níže na videích od Petra Soukupa.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *