Utkání KP o víkendu 19.-20.11.2022

0

V sobotu 19. listopadu 2022 jsme doma poměřili své dovednosti s loňským mistrem republiky ŠBK Sadská. Utkání to bylo úchvatné, protože naše holky předvedly zatím svůj nejlepší výkon této sezóny. 👍

V první čtvrtině se sice Sadská ujala dvěma koši ze hry vedení, ale naše hráčky se nezalekly a velmi rychle srovnaly hru. Ujaly se vedení a po první čtvrtině jsme vedli o deset bodů 21:11. Ve druhé čtvrtině se ale začala karta obracet. Celou hru Sadské na sebe více méně převzaly dvě hráčky a ty nám v této čtvrtině nasázely 18 bodů z 25. V půlce zápasu jsme prohrávali o sedm bodů 29:36. Ve třetí čtvrtině jsme se Sadskou drželi krok a po herně vyrovnané čtvrtině hry jsme drželi stále vyrovnané skóre 44:52. V poslední části hry nám ale Sadská utekla až o šestnáct bodů. V závěru utkání jsme měli bodově lehce navrch, ale soupeřky dovedly utkání s jistotou do vítězného konce 50:63.

Velký dík patří i rodičům, že přišli holkám fandit. Bylo se na co koukat.

V neděli 20. listopadu 2022 jsme cestovali do Děčína na dvě utkání KP severočeského kraje. Zavítali jsme do děčínské basketbalové haly, kde se hrají utkání národní basketbalové ligy. Cituji z webu BK Děčín: dnešní ARMEX SPORTCENTRUM je jedním z nejhezčích sportovních stánků s kapacitou 1 200 diváků.

Obě utkání byla velmi těžká, děčínská děvčata nám na hřišti nenechala ani píď hrací plochy zadarmo. Rozhodčí připustili velmi tvrdou hru a odpouštěli hráčkám až moc technických přestupků. Našim hráčkám téměř celý první zápas trvalo, než pochopily, že chca nechca musí jít do těsného kontaktu. Dalším velkým nedostatkem byla naše velmi zbrklá střelba. Přestože jsme např. v první čtvrtině celkem hodně krát vystřelili na koš, nula bodů za první čtvrtinu utkání hovoří za vše.

Ve druhém utkání už naše hráčky začaly bránit o hodně důrazněji, v obraně přistupovaly k domácím hráčkám těsněji. Hra se vyrovnala, ale slabinou byla opět střelba. Přesto jsme se soupeřkami drželi krok až do konce třetí čtvrtiny. Na čtvrtou čtvrtinu domácí trenéři nenechali nic náhodě a ušetřili si na ní nejsilnější sestavu zkušených hráček, které dovedly utkání do vítězného konce. I tak holky moc chválím, protože dokázaly i za nepříznivého stavu zabrat. Byla to velmi těžká utkání, rozhodčí to pustili na obou stranách. Pro naše holky to byla velká škola tvrdého basketbalu.

Poděkování patří též rodičům za odvoz hráček na utkání do Děčína i za podporu na hřišti. I za zaslouženou odměnu při návratu zpět domů.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *