Tréninkové přípravné utkání U13 Sev. vs. U12

0

Trenéři U13 a U12 se dohodli, že v rámci úterního tréninku U12 uspořádáme tréninkové přípravné utkání hráček U13 Sev. s hráčkami U12, tentokrát bez hráček U13 Stř. A tak jsme se v úterý 15. listopadu 2022 sešli na 5. ZŠ a bylo z toho velmi hezké utkání. Dokonce se přišlo podívat i několik rodičů a troufnu si napsat, že udělali moc dobře.

Hráli jsme 5x 10 minut hrubého času. V posledních dvou pětinách jsme občas i hru zastavili a vysvětlovali jsme hráčkám něco z herní taktiky.

Hráčky U13 se od začátku utkání dostaly do vedení a v průběhu utkání si tento náskok plus mínus udržovaly. Viděli jsme ze strany hráček U13 hezké akce, nahrávky, uvolnění ke koši, skutečně se na to hezky koukalo. Hráčky U12 hrály z počátku utkání celkem nesměle, ale postupně zjišťovaly, že s nesmělostí dalekou nedojdou a tak v průběhu dalších minut začaly hru vyrovnávat. A i na jejich straně se začaly objevovat líbivé akce.

Ještě cca tři a půl minuty před koncem utkání vedly hráčky U13 o cca 10 bodů. Ale místo toho, aby zahrály závěr utkání s jistotou na vítězství, dostaly úžasný nápad. Po obdrženém koši místo rozehrávky na jistotu házely pasy z pod vlastního koše na své kamarádky na útočné polovině. Kolik jim těch pasů vyšlo? Asi tak jeden. Ostatní pasy jim odchytly hráčky U12. Vůbec jim nedocházelo, že takováto hra je kontraproduktivní. A tak se přihodilo, že poslední dvě minuty utkání byly naprosto strhující. Hráčky U12 stáhly skóre na rozdíl pouhého jednoho bodu. A kdyby se závěrečnou střelou trefily do koše, vyhrály by. Utkání nakonec skončilo 46:45 vítězstvím U13.

Každopádně, není až tak důležité, kdo vyhrál nebo prohrál, důležité je, že se utkaly dva rovnocenné týmy, jejichž hráčky se v průběhu hry dostávaly pod tlak. Hráčky obou družstev musely ukázat, že umí zahrát jak v útoku, tak v obraně. Tohle utkání vyhodnocujeme z pohledu trenérů velmi pozitivně. A předběžně jsme se dohodli, že tuto formu tréninkového přípravného utkání co nevidět zopakujeme.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *