O sváteční Velikonoční dny se Surikaty zúčastnily mezinárodního turnaje Easter Cup Klatovy 2022. Město Klatovy oplývá nejen historickými památkami, ale je to i město basketbalu. Mají zde dostatečný počet velkých hal a tělocvičen, kde se takto velký turnaj může uspořádat. Pořadatelé zvládli organizaci na jedničku. Stravování ve školní jídelně bylo také na jedničku, kuchařky jsme si velmi pochvalovaly. Ubytování ve cvičebním sále ZŠ Komenského resp. Salzmannově vile (velmi pěkná budova z roku 1907) bylo bezproblémové, s levnějším ubytováním bylo počítáno.

Oficiální stránky turnaje jsou zde: Easter Cup – Velikonoční basketbalový turnaj Klatovy (eastercupklatovy.cz)

Do turnaje se zapojilo 17 hráček U12 a 9 hráček U11. Rozdělili jsme tedy hráčky podle výkonnosti rovnoměrně do dvou vyrovnaných družstev. Nehráli jsme na vítězství v turnaji, družstva z Litoměřic, Strakonic a HB Basket Praha byla herně o hodně zkušenější. Měli jsme šanci porazit hráčky ze Sokolova a ze Žďáru n. S., a to dokonce i při takto rozdělených družstvech, ale nezadařilo se. Asi největším nedostatkem našich hráček byla zbrklá střelba na koš, neboť to ubíralo našim hráčkám nejvíc sil, hlavně těch psychických. Jinak hráčky hrály naplno, snažily se, a tak z úst trenérů směrem ke hráčkám směřovalo hodně pochval. Vítězství si družstvo modrých odnáší ze vzájemného utkání proti bílým a dvě vítězství získalo družstvo bílých nad družstvem domácích Klatov. Nejdůležitější ale bylo, že hráčky U11 a i začínající hráčky U12 získaly na turnaji cenné herní zkušenosti.

V pátek večer se konaly dovednostní soutěže. Každé družstvo nominovalo do soutěží dvě hráčky či hráče, kteří byli rozděleni do osmi družstev s názvy týmů americké NBA. Za družstvo bílých se zúčastnila Aneta Zronková a Justýna Hacklová. Za družstvo modrých Lucie Ornstová a Eliška Holečková. Ač se z videí níže může zdát, že to byly snadné úkoly, účastníci to neměli vůbec lehké, když je sledovala a fandila jim asi tak dvoustovka diváků z tribuny.

Kromě našich utkání jsme procházeli několikrát náměstím, chodili jsme okolo nádherných historických budov. Zašli jsme i do katakomb, kde nás paní průvodkyně seznámila s historií města. Prošli jsme si Mercandinovy sady a zde vytvořené stezky v korunách. V plánu jsme ještě měli zajít na Černou věž, do kostela nebo do Pavilónu skla PASK, ale již jsme to nestihli. Dali jsme přednost zafandit našim klukům z BK Kladno, kategorie U15. A udělali jsme dobře. Nejprve jsme jim v pátek v hale CMS fandili proti Kroměříži. V poločase byl stav ještě nerozhodný. Pak se ale kluci začali „předvádět“ a přitom se jim i dařilo, takže nám předvedli basket v plné kráse. Vyhráli o více než dvacet bodů. V sobotu odpoledne pak hráli s kluky z Lipska. A takový kotel ještě holky na basketu nezažily. Kladenští kluci asi dvě minuty před koncem utkání prohrávali o 4 body, přesto, podpořeni publikem, nakonec vyhráli o 4 body oni, a tak postoupili do finále. Kluci pak přišli večer holkám poděkovat, přinesli jim šest pytlíků bonbónů. Na tohle utkání dlouho nezapomenou.

Co říct závěrem? Především to, že bez podpory rodičů by pro holky nebyl turnaj takový jaký byl. Nerad bych na někoho zapomněl, prosto si dovolím poděkovat Lubošovi Drahotovi, Denise Soukupové, Romaně Havelkové, Róze Hacklové, Ivaně Hájkové, Robertovi Lendackému, Milanovi Božíkovi a Janě a Tomášovi Häcklovým za každou větší i drobnější pomoc (počínaje odvozem bagáže, akreditací, uspáváním holek a konče např. nošením míčů na zápasy). Dík patří i Věrce Slabé a Radce Škvárové, které tam sice s námi nebyly, ale zajišťovaly, aby včas dorazily finance na ta správná místa. A samozřejmě i všem rodičům, ať se již za námi do Klatov jeli či nejeli podívat, protože někteří museli i přeorganizovat své plány, neboť jsme se rozhodli na turnaj Easter Cup Klatovy 2022 přihlásit relativně na poslední chvíli.

Turnaj se vydařil a vypadá to, že se holky i rodiče těší na Easter Cup Klatovy 2023. Doufejme, že to vyjde. A teď už si vychutnejte statistiku hráček a pár fotografií a videí z úžasných čtyř předvelikonočních dnů.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *