Nadregionální turnaj U12 v Benešově 26.03.2022

0

Poslední březnový víkend jsme byli v Benešově na třetím kole nadregionálního turnaje U12. Jedná se o turnaj pořádaný ČBF, do kterého se mohou přihlásit jakákoli družstva odkudkoli z naší republiky a poměřili tak mezi sebou síly. Z přihlášených družstev pak na základě lokality a výkonnosti jednotlivých družstev vytvoří ČBF skupiny tří až čtyř družstev, které pak mezi sebou poměřují síly. Hraje se dle platných pravidel ČBF, pouze hrací doba může být upravena. V Benešově se hrálo každé utkání 4x 6 minut čistého času.

První utkání s Benešovem začalo velmi slibně, dokonce jsme ve třetí minutě vedli 8:0. Bohužel jsme postupně vedení ztratili a soupeřky nás herně plně přehrály. Např. ve druhé čtvrtině jsme se ani jednou netrefili do koše a přitom nám domácí hráčky vsítily 12 dvoubodových košů. Prohra nijak nevadila, důležité bylo, že si zahrály všechny hráčky plus mínus stejný čas. Benešov je silný soupeř. Od hráček jsme očekávali, že si po utkání odpočinou a budou se soustředit na další dva zápasy. U obou jsme měli šanci na vítězství.

Po utkání s Benešovem jsme měli delší přestávku, čekali jsme než se odehrají dvě turnajová utkání. Souběžně se hřištěm, kde se turnaj konal, je vedlejší menší a užší hřiště, kde je nižší horolezecká stěna, žíněnky a palubovka (viz poslední fotka pod článkem), kam po utkání holky vletěly a hned začaly s lezením a fotbálkem. Byl jsem jim zdůraznit, že tu jsme kvůli basketu a není v zájmu nikoho, aby se tu zranily. Změnily pak hry na méně rizikové, např. vybíjenou. OK. Cca půl hodinky před začátkem našeho utkání dostaly za úkol, že se mají shromáždit do hlediště, z důvodu zklidnění a postupného soustředění na hru.

Do našeho druhého utkání proti Žďáru nad Sázavou bohužel nenastoupily tři hráčky, neboť neuposlechly a nepřemístily se včas do hlediště, čímž oslabily své družstvo. Utkání se začalo vyvíjet slibně, první čtvrtinu jsme vyhráli 13:5. I po druhé čtvrtině jsme stále vedli 21:17. Na konci třetí čtvrtiny byl stav nerozhodný 26:26. Ale hned z kraje čtvrté čtvrtiny už holky najednou nemohly. Naší chybou v útoku vznikl rychlý protiútok žďárských děvčat. Netrefily se sice do koše, ale při doskoku bylo pod naším košem pět soupeřových hráček a pouze jedna naše. A tím pro nás de facto utkání skončilo. Prohráli jsme 33:56. Když jsme na turnaji, musíme se soustředit na hru, musíme si šetřit síly na hru, a ne lézt na stěně či hrát jiné hry. Do Benešova jsme jeli kvůli basketu a ne kvůli fotbálku či vybíjené.

Ve třetím utkání nás čekala DBaK Plzeň. Na našich holkách byla znát již čím dál tím větší únava. Do půlky utkání se ještě trochu vzchopily a desetibodovou ztrátu z první čtvrtiny 4:14 stáhly o dva body na 14:22. Pak nám ale ve třetí třetině soupeřky utekly na 17:40. Protože jsme v poslední čtvrtině vstřelili stejných počet košů jako soupeřky, skončilo nakonec utkání naší prohrou 25:48.

Doufám, že pro holky byl průběh turnaje v Benešově poučením do budoucna a že příště již vyhodnotí svůj přístup k turnajovým utkáním se zapojením toho, čemu se říká mozek.

Děkuji rodičům za účast, za podporu i za zajištění dopravy. Poděkování patří též pořadatelům turnaje, měli ho perfektně připravený. Jediným nedostatkem byl nefungující bufet, majitel prý odjel na dovolenou na hory…

Závěrem ještě přidávám odkaz na fotogalerii od pořádajícího družstva z Benešova: BC Benešov | Fotogalerie (bcbenesov.cz)

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *