Po téměř roční pauze začaly dorostenky nabírat zpět herní praxi na tradičním turnaji KraKož v Kožlanech, kam odjelo hodně omlazené družstvo.

DBaK Plzeň A – Kladno 67:13 (13:2, 29:6, 43:10)

Hned na úvod turnaje nás čekal domácí výběr, který nakonec celý turnaj vyhrál. Začali jsme s chutí, ale postupem času se stála více projevovala větší zkušenost a herní vyzrálost domácích.

Mouchová 4, Šmídová 4, Pavelcová 3, Turecká 2, M. Hviščová, V. Hviščová, Králová, E. Perglová, Sojková, L. Zahradníková

BŠ Tygři Praha U19 – Kladno 31:17 (10:8, 18:10, 26:14)

Druhého favorita jsme s mladou sestavou proháněli podstatně déle. Hráčky se postupně zbavovaly ostychu a celkově působila naše hra mnohem živějším dojmem.

Šmídová 6, Pavelcová 4, Králová 3, Mouchová 2, Turecká 2, M. Hviščová, V. Hviščová, E. Perglová, Sojková, L. Zahradníková

Sojky Pelhřimov – Kladno 21:40 (7:8, 10:16, 18:22)

Při zapojení zkušenějších hráček jsme drželi otěže zápasu a vše završili bezchybnou poslední čtvrtinou, kdy jsme pomocí dobře organizované obrany získávali míče a vyráželi k rychlým kontrům jednoduše zakončovaným běhavými křídly.

Pavelcová 12, Šmídová 7, Králová 5, Jindrová 4, L. Zahradníková 4, M. Hviščová 2, A. Chuchlerová 2, Sojková 2, Turecká 2, V. Hviščová, Mouchová, E. Perglová

HB Basket – Kladno 18:33 (2:8, 9:18, 15:22)

Jak jsme skupinu ukončili, tak jsme začali čtvrtfinále. Kvalitní obranná činnost, minimum ztrát v přechodové fázi a v případě potřeby jisté nájezdy Kláry nás ponechávaly po celé utkání v dostatečném bodovém předstihu a posunuly do bojů o medaile.

Šmídová 13, Jindrová 7, A. Chuchlerová 6, Králová 5, Pavelcová 2, M. Hviščová, V. Hviščová, Mouchová, E. Perglová, Turecká, L. Zahradníková

DBaK Plzeň A – Kladno 42:32 (5:14, 21:16, 34:19)

V semifinále jsme domácí favoritky zaskočily a zásluhou dobré obrany a svižných kontrů vyhráli první čtvrtinu o deset. Ve druhé soupeř změnil obranu a na vysunutý presink jsme marně hledali protizbraň, zbrkle zakončovali a jediný koš dali Natálií až s poločasovou sirénou, jenže to už vedla Plzeň. Sice jsme se po přestávce vrátili do hry a i v poslední čtvrtině v rotaci všech hráček neztráceli, ale několik našich nájezdů nepřineslo bodové ovoce a soupeřky se tak ani přes naše dvě trojky v závěru utkání o vítězství bát nemusely.

A. Chuchlerová 9, Jindrová 4, Mouchová 4, Pavelcová 4, Šmídová 4, E. Perglová 3, V. Hviščová 2, L. Zahradníková 2, M. Hviščová, Králová, Turecká

BŠ Tygři Praha U17 – Kladno 31:37 (6:12, 11:23, 15:35)

Tentokrát jsme účelnou spoluprací dokázali presink soupeřek eliminovat, stejně jako kolektivní obranou pokrýt hlavní útočnou kombinaci Pražanek. A protože naše kombinace byly pestřejší a dobře dohrávané, mohli jsme v závěrečné čtvrtině nechat maximální prostor naší „žákovské“ formaci. Závěr bezpečně pohlídaly zkušené hráčky.

Šmídová 11, A. Chuchlerová 10, Pavelcová 6, Turecká 4, M. Hviščová 2, Jindrová 2, Mouchová 2, V. Hviščová, Králová, E. Perglová, L. Zahradníková

Tým poskládaný z hráček tří kategorií k sobě v průběhu turnaje našel cestu jak lidsky, tak herně a odměnou mu je zisk bronzových medailí. Starším hráčkám patří dík za ochotu vzít na sebe odpovědnost a vytvořit s mladšími spoluhráčkami sourodý kolektiv, mladší pak dokázaly brzy odhodit ostych a „odjezdily“ turnaj na maximum, za což jsou jim bonusem navíc nově nabyté herní zkušenosti.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *