Tygřice zkrotily, Levhartice ne

0

Poslední zářijový víkend vstoupily do mistrovských bojů v Celostátní lize také juniorky.

Kladno – Louny 78:70 (21:27, 36:33, 55:50)

Náš první zápas po sedmiměsíční pauze přinesl v úvodní čtvrtině velkou přestřelku. Hráli jsme sice s chutí kombinační a pohledný basketbal, ale úplně zapomněli na obranu. A právě zlepšenou defenzivní prací ve druhé části se podařilo udržet soupeřky v této fázi hry pouze na šesti bodech a otočit vývoj utkání. Lounské Tygřice však měly ve své smečce také tři zapůjčené mladé pražské Tygřice a zejména s jejich pomocí nechtěly prodat kůži lacino. Pražské trio zatížilo naše konto 54 body a nutilo nás hrát až do konce zápasu na maximum. Nám ovšem vydrželo nasazení, chuť do hry i útočná kreativita, a tak jsme pohledný a zajímavý duel dovedli do vítězného konce.

Šmídová 26, Strnadová 13, V. Kratochvílová 12, A. Chuchlerová 10, Jindrová 4, Perseinová 4, T. Chuchlerová 3, Hájková 2, V. Kounovská 2, Šebelová 2, Šliková

Kladno – Chomutov 57:74 (12:22, 29:42, 45:56)

Favoritky soutěže měly lepší vstup do zápasu a během první čtvrtiny si vybudovaly desetibodový polštář. Od druhé už jsme se přizpůsobili tempu utkání, hra v poli byla vyrovnaná. Dvakrát jsme dokázali přiblížit na šest bodů, ale proti na všech postech urostlejším soupeřkám jsme strádali na doskoku, obtížně se prosazovali z vnitřního prostoru a málokdy si vybojovali šanci na druhou střelu. I proto braly dva body do tabulky Levhartice.

Šmídová 20, Strnadová 18, A. Chuchlerová 8, T. Chuchlerová 5, Hájková 3, V. Kounovská 2, Perseinová 1, Jindrová, V. Kratochvílová, Šebelová, Šliková

Po tak dlouhé pauze jsme se prezentovali kvalitními výkony a pohledným basketbalem. Škoda, že po krátké herní epizodě nastala další dlouhá přestávka.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *