Úspěšný vstup kadetek do ligy

0

V podstatě nově složený tým kadetek s minimem zkušeností z republikových soutěží zažil v sobotu 19. září vítěznou premiéru v Celostátní lize U17. O den později ale v souboji s dalším pražským soupeřem tvrdě narazil.

HB Basket B – Kladno 43:59 (12:14, 24:36, 29:49)

Zdravotní komplikace nepustily k prvním zápasům zkušené Hájkovou a Šebelovou, mladá sestava ale od úvodu proti rovněž mladým domácím hrála s chutí, solidně bránila a po odhození úvodního studu i dobře kombinovala. K trháku jsme nasadili s pomocí aktivní obrany již před přestávkou, po ní v kvalitním výkonu v obranné fázi pokračovali a nedovolili soupeřkám šest minut skórovat. Na druhé straně jsme ovšem vinou nekvalitní střelby náskok příliš nezvýšili. Naštěstí jsme po celý zápas mohli těžit z výškové převahy a aktivní hry našich dlouhých hráček, které navíc dobrým obranným doskokem i s přispěním ostatních nedovolovaly domácím druhou střelu a byly dominantní i pod košem soupeřek. S bodovým přispěním všech deseti hráček jsme si tak v úvodním ligovém duelu pohlídaly první výhru v soutěži.

Chalupová 14, Příbrská 13, Večeřová 9, Jindrová 6, M. Hviščová 4, V. Hviščová 4, Králová 3, Košťálová 2, Marešová 2, Sojková 2

Nusle – Kladno 76:29 (17:11, 28:16, 50:20)

Do poločasu jsme drželi v sokolském derby s domácím výběrem krok a jen nepřesná a zbrklá střelba nás stála lepší výsledek. Po přestávce jsme se nedokázali vypořádat s nátlakovou obranou Nuslí, v šatně zapomněli bojovnost, propadali zejména v přechodové fázi, kupili ztrátu za ztrátou a nakonec si odvezli pořádný, ale zasloužený výprask.

Večeřová 10, Chalupová 5, Jindrová 5, Košťálová 4, Příbrská 3, M. Hviščová 2, V. Hviščová, Králová, Marešová, Sojková

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *