Velikonoční turnaj přípravky v Litoměřicích

0

O Bílou sobotu náš nejmladší tým navštívil Litoměřice, kde odehrál čtyři utkání. Cesta vlakem se dvěma přestupy tam a dvěma přestupy zpět klapla na jedničku.

Kladenská přípravka nastoupila v tomto složení: Anna Dotlačilová, Tereza Häcklová, Leona Mikulcová, Eduard Mikulec, Markéta Müllerová, Lucie Ornstová, Vendula Pulcová, Kateřina Rájková, Tereza Slaninová, Julie Stančíková, Lucie Ulrychová, Tereza Zeidlerová, Aneta Ornstová, Michaela Kohoutová, Lucie Dymáčková, Anežka Kruntorádová, Barbora Häcklová

Kladno – Litoměřice 6:20 (2:2, 4:4, 4:14)
Lucie Dymáčková 4, Michaela Kohoutová 2

Kladno – Studánka Pardubice 6:38 (2:10, 2:22, 6:32)
Kateřina Rájková 4, Lucie Dymáčková 2

Kladno – Levharti Chomutov 0:44 (0:4, 0:18, 0:32)

Kladno – Kolín 6:31 (0:12, 2:14, 4:25)
Barbora Häcklová 2, Kateřina Rájková 2, Lucie Dymáčková 2

V prvním utkání jsme s domácími soupeřkami držely první dvě čtvrtiny krok. Ve třetí třetině se nám nedařilo trefit do koše. Zato soupeřkám se dařilo, a tak jsme na konci čtvtiny prohrávali o deset bodů. V poslední čtvrtině si již domácí svůj náskok udrželi až do vítězného konce. V druhém utkání nás čekaly ještě o něco těžší soupeřky než v prvním. I tak se nám proti silnějšímu týmu podařilo vstřelit tři koše. Ve třetím a čtvrtém utkání nás čekaly chlapecké týmy. V těchto dvou utkáních se k nám přidala nová hráčka Barča. Motivace byla jasná – nedostat 60 a více bodů a přitom vstřelit alespoň dva koše ze hry. Cíl se povedlo splnit až v posledním utkání, a tak se hráčky mohou v rámci pátečního tréninku těšit na odměnu – máme pro účastníky turnaje objednánu pizzu.

Přestože všechna utkání byla těžká, holky se nevzdávaly, včetně Edy. Holky si nenechaly nic líbit, byť bylo patrné, že soupeři jsou rychlejší, jsou technicky vyspělejší (hlavně driblink a hned v závěsu přihrávky) a i do koše se trefili častěji. V nasazení do utkání se náš tým soupeřům vyrovnal. Bodejť by ne, když hlasitá podpora rodičů z hlediště děvčatům moc času k vydechnutí nedávala.

Pár fotek z cesty do Litoměřic.

Turnaj nebyl pouze o basketbalových dovednostech. Po druhém utkání jsme měli dvě utkání volno, a tak jsme vyrazili na dětské hřiště.

Radost ze splněného cíle po čtvtém utkání byla na místě.

Zázemí turnaje si oblíbily nejen děti, ale především rodiče. V bufetu byla k dispozici spousta dobrot. Rodiče domácích hráček umí péct na výbornou.

Sice jsme nevyhráli žádné utkání, ale ostudu jsme neudělali. I páté místo si zasloužilo oslavu.

Cestou zpět si holky i Eda rozdělili dárek od jednoho z rodičů.

Cestou zpět jsme měli pár desítek minut na přestup v Kralupech. Místní dětské hřiště nedaleko soutoku Dolanského/Zákolanského potoku s Vltavou (resp. s Kralupkou) se dětem také líbilo.


About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *