Utkání KP o víkendu 28.-29.1.2023

0

Poslední lednový víkend jsme doma sehráli v sobotu utkání KP Stř. s HB Basket Praha a v neděli dvojutkání KP Sev. s Varnsdorfem. Protože nám chybělo celkem 11 hráček (nemoci, úrazy), odehráli jsme sobotní utkání pouze v 11 hráčkách a do nedělních utkání jsme doplňovali hráčky do zápasů více méně na poslední chvíli.

Sobotní utkání bylo plánováno především pro hráčky U13, které si nezahrály v kvalifikaci o NF. Z těchto 13 hráček se jich na utkání dostavilo pouze 5, a tak dostaly šanci zahrát si s námi hráčky U12. Všechny naše hráčky se na hřišti snažily, ale bylo vidět, že na hráčky HB Basket nestačí. V obraně jsme nechávali hostujícím hráčkám mraky volného prostoru, nebyli jsme u útočících hráček včas. V útoku jsme se moc ke koši nedostali, přesto se nám ale povedlo vsítit pět košů.

Do nedělních utkání s Varnsdorfem jsme nastoupili již v plných patnáctičlenných sestavách. Varnsdorf hraje soutěž KP „mimo soutěž“, protože má na hřišti hráčky převážně ročníku 2009. Když si to odhadem zprůměruji, tak jsme hráli s hráčkami o dva roky staršími. I když jsme v obou utkáních nastříleli tak třetinu toho, co nám daly soupeřky, vůbec se není proč stydět za výkon na hřišti. Byla to pro naše hráčky velmi dobrá škola rychlého a tvrdého basketu. Bylo na nich vidět, jak se postupně adaptují, jak v průběhu utkání zlepšují svou obranu. Dokonce jsme od našich hráček viděli i několik skvělých rychlých protiútoků.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *