Kvalifikace o národní finále U13 s Brandýsem nad Labem 21.1.2023 a 22.1.2023

0

Třetí lednový víkend jsme se utkali s velmi silnými soupeřkami z Brandýsa nad Labem o postup do kvalifikačního turnaje o národní finále, ze kterého se již postupuje do národního finále nebo na festival, viz: Pořadatelé MČR a Festivalů v minibasketbalu 2023.

Sobotní utkání se hrálo v Brandýse nad Labem. Sice se nám povedlo vsítit hned první koš utkání, pak ale šly do vedení domácí hráčky, které si získaly na konci první čtvrtiny slušný náskok 14:5. Ve druhé čtvrtině se naše hráčky herně chytly, zlepšily silně obranu, náskok domácích hráček eliminovaly a v půlce utkání jsme prohrávali už jen o bod 18:17. Začátkem druhé půle jsme získali náskok pěti bodů, který ale domácí děvčata po chvíli srovnala a skóre opět otočila ve svůj prospěch. Třetí čtvrtina skončila 34:29. V poslední části hry se nám domácí hráčky utrhly až na devět bodů. Ale v závěru se Surikaty nedaly, na soupeřky zatlačily a stav utkání dotáhly na rozdíl třech bodů. Utkání skončilo vítězstvím Brandýsa 43:40. Holky hrály skvěle. Byla tam občas zbrklost, občas chyba v obraně. Celkově však velká bojovnost a chuť vyhrát. Velká podpora hráčkám byla i od rodičů z hlediště.

O postupu do dalších bojů se tedy rozhodovalo v nedělním utkání na domácí půdě. První čtvrtina byla naprosto vyrovnaná, ani jedno družstvo si nenechalo utéct soupeře o více než koš, a tak skončila 7:8 v náš neprospěch. Ve druhé čtvrtině se ale vše zlomilo. Surikaty chytly druhý dech a dostaly brandýské hráčky pod silný tlak, a tak se soupeřky dopustily spousty nepřesností. Navíc se nám začalo dařit i střelecky. Holky se dostaly do herní pohody a na konci druhé čtvrtiny si získaly významný bodový náskok 30:14. Třetí čtvrtina pak pokračovala ve stejném duchu jako druhá, domácí děvčata na konci třetí čtvrtiny vedla 53:20. Přestože se brandýské hráčky v poslední části hry snažily skóre ještě korigovat, naše hráčky pokračovaly ve své hře a utkání dotáhly do vítězného konce 72:30. Byť jsme nakonec vyhráli o parník, oba dívčí týmy si na palubovce sáhly na dno svých sil a předvedly divákům rychlý a pohledný basket jak v Brandýse nad Labem tak i u nás na Kladně. Rozhodčí obě utkání pískali citlivě a vyrovnaně, nechali hru plynout na obou stranách. Bylo se na co koukat. Závěrečná pochvala potleskem od rodičů holkám a i poděkování holek fandícím rodičům a kamarádům jen potrhly atmosféru utkání.

A teď máme k dispozici pár týdnů pro přípravu na kvalifikační turnaj o postup do národní finále, kde nás budou čekat další velmi silné soupeřky ze Sadské a Benešova.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *