Turnaj partnerských klubů na Zličíně 27.11.2022

0

Poslední listopadovou neděli jsme cestovali do Prahy na Zličín, kde jsme se zúčastnili turnaje partnerských klubů s HB Basket Praha, Sokol Nusle a DBaK Plzeň. Hrálo se 4 x 8 minut hrubého času. Byla to velmi kvalitní příprava na kvalifikaci do národního finále, která nás co nevidět čeká.

Do prvního utkání s Plzní nastoupily naše hráčky sebevědomě, první čtvrtina skončila nerozhodně 8:8. V dalších čtvrtinách ale upadla morálka jak v obraně tak i v útoku a naše holky se nestačily divit, co se to kolem nich děje. Plzeňské hráčky se rozehrály, byly o hodně rychlejší než my. Naše hráčky jim nechávaly spousty volného prostoru, snadno se dostávaly pod náš koš. Přestože naše holky předvedly i několik hezkých akcí, na rozjeté soupeřky to nestačilo. Utkání skončilo naší prohrou 42:17.

V druhém utkání nás čekalo družstvo HB Basket. Toto utkání připomínalo svým průběhem utkání s Plzní. Naše děvčata věděla, že HB Basket je těžký soupeř, že nám nedají nic zadarmo, ale snažila se držet s nimi krok. Oproti prvnímu utkání jsme trochu líp bránili, nicméně soupeřky byly ještě o něco rychlejší než plzeňské hráčky. A jak v prvním, tak i ve druhém utkání nám v útoku protihráčky nenechaly ani píď volného místa na hřišti. Holt, těsná obrana bývá na nás účinná. Utkání skončilo výsledkem 50:14 v náš neprospěch.

Třetí utkání bylo ale trochu jiné kafe. Do utkání jsme holkám kladli na srdce, že musí bránit své soupeřky těsně, že jim nesmí nechat kousek prostoru. A tak jsme všichni tři trenéři neustále na hráčky důsledně křičeli „braň těsně“, „na dotyk“, „nenech ji“, apod. A zabralo to. Holky ze sebe vyždímaly hodně sil a úspěch se dostavil. Po herně vyrovnané první čtvrtině jsme v dalších čtvrtinách již měli navrch a utkání jsme dotáhli do vítězného konce 20:34. Doufám, že v dalších utkáních už pro holky bude těsná obrana samozřejmostí, abychom se mohli více věnovat taktice v útočné fázi.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem zúčastněným družstvům i pořadatelům turnaje za skvělou přátelskou basketbalovou atmosféru. Poděkování patří i rodičům za podporu a fandění, což taktéž přispělo k celkově příjemné turnajové atmosféře.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *