Utkání KP o víkendu 5.-6.11.2022

0

První listopadový víkend byl nabitý basketbalovou atmosférou. Dvě sobotní utkání doma s družstvem BA LYNX Liberec, pak k večeru do Prahy na Basket Slovanku. V neděli pak do Českého Brodu s domácím BK Slavojem.

Nejprve se s Libercem do utkání pustily hráčky hrající primárně soutěž KP severních Čech. Do utkání nastoupily nebojácně, dokonce se ujaly vedení 6:2. Pak ale soupeřky hru srovnaly a po první čtvrtině měly tříbodový náskok. Ve druhé čtvrtině jsme s nimi ještě drželi krok, ale soupeřky v utkání získávaly lehce navrch. V poločase jsme stále měli ztrátu pouhých pět bodů. Koncem třetí čtvrtiny měly hostující hráčky již náskok deseti bodů a v poslední čtvrtině nám už tak trochu došli síly. I tak naše „Sev.“ holky ukázaly, že umí zahrát pěkný basket, a to včetně hráček U12. Jen tak dál!

Do druhého utkání s Libercem nastoupily hráčky primárně hrající KP středních Čech. Naše hráčky se ujaly hned z kraje vedení a postupně svůj náskok zvyšovaly. Na hrací ploše tak měli diváci možnost vidět velmi pěkný basket, naše hráčky se zlepšovaly minutu od minuty. Pravda, proti slabší obraně se hraje celkem snadno, ale pro sehrání a vidění se vzájemně na palubovce, bylo toto utkání velmi přínosné.

Večerní utkání na Slovance bylo pro hráčky hrající primárně soutěž KP severních Čech velmi těžké. Sice hrály proti mladším a v průměru výškově nižším hráčkám ročníku 2011, nicméně domácí trenér nasadil do hry tři pendlující hráčky, co hrají pražský přebor U13+U12. Tyto tři hráčky nám nasázely 60 bodů z celkových 79. I tak byly hráčky Slovanky na hřišti rychlejší a hrály ve větší pohodě. Přestože se nám z občasných akcí, které se nám zdařili, nedařilo trefit do koše, bylo na našich hráčkách vidět, že se snaží a sbíraly odvahu k driblinku, k nahrávkám i střelbě. Naše obrana však byla velmi slabá a děravá, tři pendlující rychlé hráčky pronikaly kudy si zamanuly. Přesto, poslední cca čtyři minuty zápasu mi dlouho utkví v paměti – naše hráčky se kously a opticky vyrovnaly hru, dokázaly se několikrát natlačit pod koš soupeřek. Celkově to byla pro holky těžká ale přínosná škola. A to i pro hráčky U12, které se své role v tak těžkém utkání zhostily velmi dobře.

V neděli jsme pak s hráčkami primárně hrajícími soutěž KP středních Čech zavítali do Českého Brodu. Utkání se od začátku vyvíjelo v náš prospěch. Domácí hráčky nedokázaly naše hráčky ubránit, dávaly našim hráčkám dostatek prostoru k rozehrání akcí. A byly to skutečně velmi pohledné akce. Některé z nich si můžete znovu prohlédnu na zde přiloženém videu (díky Petře za záznam!). A pokud by padla alespoň ještě polovička z těch košů, co na videu skákaly po obroučce, mohly jsme se těšit opět na řízky 😉. Protože útok není všechno, je na místě i pochvala za slušnou obrannou činnost. Na holkách je vidět, že chtějí hrát a že na sobě pracují.

Na závěr si ještě dovolím poděkovat rodičům za podporu, za fandění a za dopravu holek na utkání. Doufám, že si basket s holkami užívají. Je radost, když se holkám daří a když se ve svých dovednostech posouvají.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *