Turnaj v Bystřici 28.-29.5.2022

0

Poslední květnový víkend nás čekala cesta do města Bystřice, nedaleko Benešova. Úžasná vybavená hala se zázemím je součástí základní školy. Celý turnaj se odehrál ve skvělé přátelské atmosféře. Hrálo se již na „dospělácké“ koše ve výšce 3,05 m. Může nás jen mrzet, že jsme se neumístili v tříčlenné základní skupině alespoň na druhém místě. Bohužel, holky neměly svůj den, nepřálo nám ani trochu basketbalové štěstíčko.

Oficiální stránky turnaje O pohár starosty města Bystřice jsou zde: https://turnajbasketbystrice.webnode.cz/
Na stránkách naleznete i odkaz na turnajovou fotodokumentaci: https://turnajbasketbystrice.rajce.idnes.cz/

Do prvního utkání proti Brandýsu n. L. nastoupily naše děvčata s elánem, utkání vypadalo z kraje vyrovnaně. Něco ale našim hráčkám svazovalo ruce. Že by nás brandýské hráčky zaskočily obranou? Chuť po vítězství byla asi moc velká, a tak namísto klidného týmového rozehrání míče se naše hra změnila ve zbrklé sólování jednotlivců směr soupeřův koš a nevynucených ztrát míče v držení. Hráčky z Brandýsa v prvních šesti minutách utkání vsítily do koše snad vše co ke koši směřovalo. U našich hráček to bylo naprosto opačně. Přestože jsme vystřelili více méně stejný počet střel, povedlo se nám ve stejném časovém období dát pouze jeden koš. Holky se z této letargie pak v průběhu druhé i třetí čtvrtiny nedokázaly vzpamatovat. Teprve až v poslední čtvrtině to začalo z naší strany vypadat jako basket. Tuto čtvrtinu jsme sice vyhráli o sedm bodů, ale na eliminování patnáctibodové ztráty z konce třetí třetiny to nestačilo. Asi nejlépe průběh utkání vystihnul po jeho skončení jeden z rodičů svým dotazem: „A tohle bylo co za sport?“

Ve druhém utkání základní skupiny nás čekalo družstvo DBaK Plzeň. Průběh byl velmi podobný jako v předchozím utkání. V první čtvrtině nám opět soupeř utekl a holky opět ztratily herní sebevědomí. Za zmínku stojí 11 neproměněných trestných hodů v průběhu první čtvrtiny. Přestože byly hody na již standardně vysoké koše házeny technicky velmi slušně, nepřálo nám štěstí.

Večer nás čekaly dovednostní soutěže. Jako první byla střelba deseti trestných hodů, a která hráčka jich dá víc. Bohužel se Justýnce H. nedařilo, atmosféra ji vykolejila z jejího pověstného klidu při házení „šestek“.

Ve druhé dovednostní soutěži nastoupila Lucka O. Bohužel zazmatkovala. Zapomněla na přenesení tenisového míčku, a tak vypadla hned v prvním kole. Škoda…

Ve třetí soutěži nastoupily tři hráčky. Čtyři střelecké pozice, na každé bylo potřeba nasbírat 10 bodů. Reprezentovaly nás Terka Z., Verča M. a Eliška H. Tohle se povedlo. Na druhé pozici nám padlo pět košů za sebou. Z publika se ozvalo: „To je jak v NBA“.

A poslední čtvrtá soutěž vyžadovala z každého družstva jednu všestrannou hráčku na tzv. pětiminutovou „čunču“. Role se za nás zhostila Kačka S., které se povedl vstřelit rozhodující koš.
Pozn.: Zrovna mi trošku ujela při točení videa ruka, ale fakt tam padnul.

Následovala ještě jedna speciální soutěž, a to soutěž v trestných hodech pro trenéry. A hádejte, kdo vyhrál? Ano, byl to náš trenér Luboš.

V neděli jsme si pak zahráli dvě utkání o 5. místo s Radotínem. Do utkání nastoupily všechny naše hráčky, zahrály si více začínající, které potřebují nabrat zkušenosti z utkání. Obě utkání jsme vyhráli, a tak si hráčky zatančily nakonec vítězné kolečko.

Při vyhlašování výsledků obdržela každá hráčka z rukou starosty města Bystřice a hráčky ženské basketbalové ligy Elišky Hálové za 5. místo svítivý přívěsek a propisku s logy města Bystřice. Za největší zlepšení pak obdržela cenu Sofie B.

Na závěr musím poděkovat zúčastněným rodičům za pomoc s logistikou a fanděním. Doufám, že si i přes ne úplně příznivé výsledky našich hráček turnaj užili, protože nás celým turnajem provázela skvělá a téměř rodinná atmosféra, za což je nutno též poděkovat všem pořadatelům i sponzorům. Velmi milým překvapením bylo, že se na své spoluhráčky přijela podívat Anetka Z.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *