Nadregionální turnaj U12 v Chomutově 24.04.2022

0

V neděli 24. dubna 2022 jsme se vypravili auty až do Chomutova, kde nás v rámci nadregionálního turnaje ČBF čekala družstva domácích hráček z Chomutova a mixu z Rokycan. Rokycanské družstvo bylo sestaveno z šesti kluků a čtyř holek.

Před prvním utkání s Chomutovem trenéři holkám v šatně důrazně připomenuli, že bez obrany se utkání vyhrát nedá. Holky si to vzaly k srdci a opravdu bránily celé utkání tak, že si zaslouží pochvalu. Pořád to není na výbornou, ale ze sobotní slánské nedostatečné se obrovsky posunuly. Bránily po celém hřišti, nenechaly soupeřky vydechnout. Lepší než desítky slov doporučuji shlédnout videa, za které děkuji Petrovi Soukupovi. Na videu ze zápasu si můžete povšimnout, kolik ještě střel z lehkých střeleckých pozic jsme neproměnili. Tyto neproměněné střely je potřeba proměňovat, na tom musí holky ještě hodně zapracovat. Je to hlavně o hlavě, o umění se soustředit na finální vypuštění míče z rukou. V tomto utkání jsme mohli překonat magických sto bodů. V jiném utkání nás mohou stát vítězství. Utkání po čtvrtinách 21:12, 45:18 a 64:20 skončilo 90:26.

Druhé utkání proti Rokycanům bylo těžší a víc napínavější než první. Opět chválím za obranu. Především proto, že holky vydržely bránit druhé utkání za sebou, a to hrály nejen proti běhavějším klukům, ale i velmi dobře hrajícím rychlým hráčkám. Kromě obrany ukázaly i líbivé akce. Na hřišti se vidí, nahrávají si. Občas ještě neodhadnou, kdy nemá smysl nahrávku házet, protože na ní číhá obránce, ale tohle má svůj čas, na to si časem přijdou samy. Stav na konci čtvrtin byl 18:12, 27:26 a 43:37, utkání skončilo 61:51 naším vítězstvím.

Všechny holky nechaly na hřišti v chomutovské hale kus sebe. Ukázaly, že umí máknout, že si umí sáhnout až na dno svých sil. Poděkování patří i rodičům, kteří přijely holkám fandit. Bylo se na co koukat.

Část dívek z týmu U12 doplnila velmi marodné družstvo U11 na turnaji Šmoulinka v pražských Nuslích. Turnaje se zúčastnila družstva domácího Sokola Nusle, mixu pražských Jižních Supů a družstva z Ostravy. Naše hráčky se umístili na hezkém třetím místě.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *