Šmoulinka na domácí půdě v Kladně 03.04.2022

0

První dubnový víkend jsme pořádali turnaj Šmoulinka. Původně měla přijet tři družstva, ale družstvo Basket Slovanka se omluvilo. Z pozvaných družstev dorazila družstva TJ Bižuterie Jablonec n. N. a Sojky Pelhřimov. My jsme vytvořili dvě družstva – Kladno A (modré) a Kladno B (bílé). Naše hráčky U12 nám doplnily dvě hráčky U13 ročníku 2011 a pět dobrovolnic z řad hráček U11, pro které byla účast na turnaji zajímavou zkušeností a dvě z nich se i párkrát trefily do koše 👍.

Turnaj začal vzájemným utkání obou domácích družstev. Tři čtvrtiny utkání mělo modré družstvo lehce navrch. V poslední čtvrtině mělo navrch sice bílé družstvo, ale jedenáctibodovou ztrátu z konce třetí čtvrtiny se již dotáhnout nepovedlo. Utkání skončilo o pět bodů 43:38 vítězstvím modrého družstva.

Obě kladenská družstva porazila tuto sezónu začínající družstvo hráček a hráčů z Jablonce n. N. a obě podlehla pelhřimovským sojkám. A tak jsme skončili na druhém a třetím místě. Pod článkem si můžete prohlédnout statistiky jednotlivých hráček a výsledky jednotlivých utkání.

Podstatné je, že si v průběhu turnaje zahrály všechny hráčky plus mínus stejný čas, včetně hráček U11. Trochu mě mrzí, že jsme nehráli s děvčaty z Pelhřimova trochu více vyrovnaněji. Ale vzhledem k tomu, že se naše holky rozdělily na dva více méně výkonnostně vyrovnané týmy, dalo se to čekat. Celkový průběh turnaje i výkonnost hráček lze hodnotit velmi pozitivně, rodiče-diváci mohli být spokojeni s pěkným basketem.

Poděkování patří všem rodičům i divákům, kteří přišli hráčkám i hráčům fandit. Velké díky i všem, co pomohli u stolku i všem, co odpískali jednotlivá utkání. Turnaj se vydařil. Je jen škoda, že na 12. ZŠ nebylo kam umístit bufet, ale věřím, že si to vynahradíme na červnové Šmoulince, která bude v Sokolovně.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *